Vajnaldum i Depaj šokirali svetske šampione i izbacili Nemce u Ligu B

Izvor: B92, 17.Nov.2018, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vajnaldum i Depaj šokirali svetske šampione i izbacili Nemce u Ligu B

Reprezentacija Holandije ostvarila je veliku pobedu u meču A grupe Lige nacija. "Lale" su kao domaćini pobedili svetske prvake Francuze sa 2:0.

Prvi gol na utakmici postigao je vezista Liverpula Žoržinio Vajnaldum u 43. minutu susreta na stadionu "De Kujp" u Roterdamu.

Napad Holanđana u 43. minutu trajao je prilično dugo, a onda je posle jednog udarca Rajana Babela Igo Loris odbio loptu. Na njegovu nesreću na nju je natrčao Vajnaldum i smestio je u mrežu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ispostavilo se da je to bio momenat koji je rešio pobednika. Holanđani su biliu bolji tokom većeg dela meča, imali su više prilika, a posebno se ispromašivao Memfis Depaj koji je od 73. do 76. minuta mogao barem jednom da zatrese mrežu gostiju.

Ono što nije učinio tada jeste u petom minutu nadoknade kada je iskoristio jedanaesterac za konačnih 2:0.

Ovom pobedom Holanđani su stekli pet bodova prednosti ispred Nemačke, utakmicu pre kraja, što znači da će Nemci u sledećem ciklusu igrati u nižem rangu, Ligi B.

Holandija gostuje Nemačkoj u utorak u Gelzenkirhenu, a dovoljan joj je remi za osvajanje prvog mesta u grupi i plasman na finalni turnir.

U B Ligi nacija, tačnije njenoj prvoj grupi, Slovačka je bila ubedljiva protiv Ukrajine (4:1). Strelci za somaćine bili su Rusnak u 6, Kucka u 26, Zrelak u 52. i Mak u 61. minutu, dok je jedini gol za goste postigao Jevhenij Konopljanka u 47. minutu.

U drugom meču, u grupi 4, Danska je kao gost savladala Vels. Gosti su poveli golom Jorgensena u 42. minutu da bi prava drama bila viđena u poslednjih nekoliko minuta.

Prvo su Danci u 88. minutu poveli sa 2:0 preko Braitvaita, da bi u 89. Garet Bejl smanjio na 1:2. Pokušali su domaćini da dođu do izjenačenja, ali nije bilo vremena, pa Danci sada imaju sedam, a Velšani šest bodova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.