(VIDEO) POBEĐUJU SAMO KAD NE TREBA: Orlovi dobili potpuno nebitnu utakmicu

Izvor: Kurir, 04.Sep.2015, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) POBEĐUJU SAMO KAD NE TREBA: Orlovi dobili potpuno nebitnu utakmicu

U Novom Sadu pred praznim tribinama stadiona "Karađorđe" pala Jermenija - 2:0

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Jermeniju 2:0 (1:0) u utakmici Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Orlovi" su poveli autogolom Hajrapetjana u 22. minutu, a konačan rezultat postavio je Adem Ljajić u 53. minutu.

Ovo je prva pobeda Srbije u ovom ciklusu takmičenja. Naša reprezentacija je sada ponovo "u plusu" - ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << jedan bod, koliko i Jermenija. Podsetimo, "orlovi" su imali -2 boda posle odluke Suda za sportsku arbitražu u Lozani da ih kazni oduzimanjem bodova zbog prekinutog meča sa Albancima. Jermeni su ostali na bodu osvojenom upravo protiv Srbije na startu kvalifikacija (1:1).

"Orlovi" su potvrdili epitet "kraljeva nebitnih utakmica". Kako su nas i ranijih godina navikli, pobeđuju samo onda kada više nisu u konkurenciji za plasman na veliko takmičenje ili u prijateljskim mečevima.

Srbija je još ranije izgubila šanse da se domogne kontinentalnog šampionata, koje će se održati u Francuskoj od 10. juna do 10. jula sledeće godine.

SASTAVI

Selektor Srbije Radovan Ćurčić napravio je nekoliko izmena u sastavu u odnosu na prethodne mečeve. Tako su priliku da debituju za "A" selekciju dobili defanzivac Tuluza Uroš Spajić i fudbaleri Partizana Darko Brašanac i Andrija Živković. Ćurčić nije mogao da računa na povređene štopere Nikolu Maksimovića i Matiju Nastasića.

SRBIJA: Stojković - Tomović, Ivanović, Spajić, Kolarov - Brašanac, Matić - Kostić (od 84. Tadić), Ljajić (od 73. Fejsa), A. Živković (od 59. Z. Tošić) - Mitrović.

JERMENIJA: Kasparov - Hajrapetjan, Andonijan, Arzumanjan, Mkojan - Mkrčjan - Gazarjan (od 82. Simonjan), Piceli (od 65. Korijan), Mhitarjan, Ozbiliz (od 59. Hovhanisjan) - Movsisjan.

Sudija: Miroslav Zelinka (Češka)

TOK MEČA:

87. minut - Snažan šut Ivanovića - stativa!

84. minut - Tadić je istrčao na teren, izašao je Kostić.

82. minut - Poslednja izmena kod gostiju: Simonjan umesto Gazarjana.

73. minut - Fejsa je zamenio strelca drugog gola Ljajića.

70. minut - Gosti žele da postignu gol, ali nikako da stvore šansu. "Orlovi" pokušavaju da iskoriste neku kontru, ali im ne ide.

65. minut - Korijan umesto Picelija, druga izmena kod Jermena.

59. minut - Prva izmena i kod "orlova": Zoran Tošić je zamenio Živkovića.

59. minut - Prva izmena kod gostiju: Hovhanisjan je ušao umesto Ozbiliz.

54. minut - Mitrović je požuteo! Sudija ga je kaznio zbog prigovora. Dakle, mladi napadač je doneo navike stečene u Engleskoj.

53. minut - 2:0! Gol je dao Ljajić! Kolarov je protutnjao po levoj strani i šutirao, golman Kasparov je odbranio njegov udarac, ali je odbijena lopta došla do Ljajića kome nije bilo teško da je ubaci u mrežu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Nije bilo izmena u sastavima.

Kraj prvog poluvremena

45. minut - Prvi žuti karton na meču dobio je Branislav Ivanović zbog namernog igranja rukom.

42. minut - Ljajić je promešao jermensku odbranu, ali je ponovo Kasparov zaustavio njegov udarac.

38. minut - Dobar šut Ljajića, ali je odbranio Kasparov.

31. minut - ZICER ZA MITROVIĆA! Napadač Njukasla se sam izborio za loptu, sa njom stigao do ivice peterca i kada se našao "oči u oči" sa golmanom Kasparovim, doduše sa Mhitarjanom na leđima, šutirao je preko gola.

29. minut - Opasan šut Picelija sa 20-ak metara. Ipak, za malo neprecizan.

22. minut - 1:0! Strelac ipak nije Andrija Živković! UEFA je Hajrapetjanu pripisala autogol. Kostić je centrirao sa levog krila, lopta je na "drugoj stativi" došla do Andrije Živkovića, koji je uklizao i uz pomoć Harjapetjana je ubacio u mrežu. Dakle, gotovo preslikana akcija kao pre četiri minuta. Fudbaler Partizana se upisao u strelce na svom debiju za "A" reprezentaciju.

http://www.youtube.com/watch?v=LXt3sYUzDUM

http://www.youtube.com/watch?v=GjI5g2pQ-G0

18. minut - Prilika za Živkovića posle centaršuta Kostića sa leve strane.

7. minut - Filip Kostić je pogodio prečku! Ljajić je sa leve strane dao povratnu, a Kostić je sa pet metara pogodio okvir gola.

6. minut - Jermeni su prvi zapretili. Piceli je proigrao Movsisjana, koji je iz blizine, kada se našao malo iskosa sa leve strane, pucao u bliži ugao, ali je golman Stojković odlično intervenisao.

4. minut - Prazne tribine zaista čine da atmosfera na "Karađorđu" bude sablasna.

1. minut - Sudija Zelinka dao je znak da utakmica počne.

20:33 - Naša reprezentacija je u dosadašnjem delu kvalifikacija postigla sledeće rezultate:

Jermenija - Srbija 1:1, Srbija - Albanija 0:3 (službeni rezultat), Srbija - Danska 1:3, Portugal - Srbija 2:1, Danska - Srbija 2:0. "Orlovima" predstoje još dueli sa Albanijom u Elbasanu 8. oktobra i sa Portugalom u Beogradu tri dana kasnije.

20:20 - Selektor Srbije Ćurčić je više puta istakao da zahteva pobedu u svakoj utakmici bez obzira što su "orlovi" jedini bez ikakvih šansi da se domognu Francuske. Ovaj meč sa Jermenijom, kao i preostali u ovom ciklusu, trebalo bi da posluže kao priprema za kvalifikacije za Mundijal 2018. u Rusiji. Zato se odluka Ćurčića da pruži šansu debitantima i malo promeša karte može protumačiti kao "priprema za budućnost".

20:00 - Podsetite se detalja iz duela ovih rivala u Jerevanu. Tada je "orlove" sa klupe predvodio Dik Advokat. Domaćin je poveo preko Arzumanijana u 77. minutu, a konačan rezultat postavio je Zoran Tošić u 89. U međuvremenu, golman Vladimir Stojković odbranio je penal Piceliju.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.