UŽIVO: Srbija - Jermenija 2:0

Izvor: Mondo, 04.Sep.2015, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Srbija - Jermenija 2:0

Debituju Spajić i Brašanac, Živković i Kostić od prvog minuta...

Utakmica šestog kola "I" grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Srbije i Jermenije igra se od 20.45 časova na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu i to pred praznim tribinama.

Selektor Radovan Ćurčić održao je reč, da će od ovog meča početi da priprema reprezentaciju za naredni ciklus - trku za odlazak na Mundijal >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Rusiji 2018, s obzirom na to da su "orlovi" odlukama Disciplinske komisije UEFA i Suda za sportsku arbitražu u Lozani prikucani za dno tabele sa minus dva boda iz pet utakmica!

Ćurčić će Jermenima suprotstaviti sledeći sastav: Stojković - Ivanović, Spajić, Tomović, Kolarov - Matić, Brašanac - Živković, Ljajić, Kostić - Mitrović.

Uroš Spajić i Darko Brašanac debitovaće u dresu "A" reprezentacije, dok će Filip Kostić i Andrija Živković prvi put početi takmičarsku međunarodnu utakmicu.

Iz tima koji je 13. juna u Kopenhagenu poražen od Danske 2:0, Ćurčić i dalje veruje Stojkoviću, Ivanoviću, Kolarovu, Matiću, Ljajiću i Mitroviću.

Na klupi za rezerve sede Rajković, Brkić, Obradović, Kosanović, Gudelj, Tošić, Petrović, Milivojević, Fejsa, Marković, Tadić i Škuletić.

Sastav Jermenije: Kasparov - Mkojan, Andonijan, Arzumanjan, Hajrapetjan - Mkrčjan, Mkitarjan - Ozbiliz, Pizeli, Gazarjan - Movsisjan.

TRENUTNI REZULTAT: SRBIJA - Jermenija 1:0 (ag Hajrapetjan 22', Ljajić 53')

U drugom meču I grupe sastaju se Danska i Albanija.

TABELA: Portugal 12 (iz pet mečeva), Albanija 10 (4), Danska 10 (5), Jermenija 1 (5), Srbija -2 (5).

IZ MINUTA U MINUT

53' - LJAJIIIIIIIIIIĆ GOOOOOOOOOOOOOOOL!!!

Bio je oboren igrač Jermenije na našoj polovini, pošto Jermeni nisu prvi izbacili loptu, naši su nastavili napad. Kolarov je dobio odličnu loptu od Matića, stuštio se kao "tenk" ka golu, šutirao je u dalji ugao, a Kasparov je opet odbranio. Međutim, stigao je Ljajić i "pospremio" loptu u mrežu!

51' - Opasan napad Jermena po levoj strani, Mkojan je poslao loptu po zemlji, a ona na kraju nije nikoga dirala i završila je kod Kolarova.

48' - Imali su Jermeni šansu za kontru preko Movsisjana, koji je pokušao da "okrene" Brašanca, ali ga je naš fudbaler sjajno zaustavio u tome. Odličan debi za njega.

46' - Počelo je drugo poluvreme, bez promena na obe strane. Jedina je ta da zvanično, strelac prvog gola, nije Andrija Živković nego autogol Hajrapetjana.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

KRAJ PRVOG POLUVREMENA, SRBIJA VODI 1-0 GOLOM ANDRIJE ŽIVKOVIĆA!

Kako ste zadovoljni igrom Srbije u prvom poluvremenu? Pišite nam u komentarima.

45+1' - Šutirao je Ozbiliz, lopta je pogodila nekog u živom zidu i otišla u korner. Posle toga, Mitrović izbacuje sa prve stative u novi korner.

45' - Ivanović je pao na zemlju, pa potom rukom zaustavio loptu, a samim tim i veliku šansu za Mhitarjana. Opravdano je dobio žuti karton.

44' - Mhitarjan je pravi lider svoje reprezentacije... Pokušao je da se sam izbori za poziciju za šut, ali ga je u poslednjem trenutku zaustavio Ivanović.

41' - Ljajić je odličan za sada! Treći uzastopni pokušaj!

Prvo je Matić osvojio loptu i na leđima "izdržao" nekoliko Jermena, a onda poslao sjajan pas na levu stranu ka Ljajiću, koji je driblinzima srušio Andonijana i Mkojana i šutirao u bliži ugao Kasparova. Nažalost, ponovo brani Kasparov.

39' - Ponovo Ljajić pokušava! Sada je našao "rupu" na levoj strani iskosa i šutirao, ali se Kasparov odlično postavio i zaustavio njegov pokušaj.

38' - Otpočetka meča saradnja Kolarova i Kostića po levoj strani funkcioniše fantastično, dok smo sada po prvi put videli i Nenada Tomovića napred. Završilo se izblokiran šutem Ljajića sa ivice kaznenog prostora.

36' - Movsisjan je pokušao da izbori jedanaesterac za svoju reprezentaciju vrlo lošim padom pored Branislava Ivanovića.

35' - Mora se priznati da se Aleksandar Mitrović bori kao lav na ovoj utakmici, dobio je aplauz od redara i ljudi sa klupe.

33' - Oštar start Andonijana sa leđa nad Aleksandrom Mitrovićem... Imao je sreće što sudija ovde nije pokazao žuti karton. Prva grubost na meču.

31' - KAKVA ŠANSA ZA MITROVIĆA!

Sam je Aleksandar Mitrović ukrao loptu išao sam pred golmana Kasparova, dok ga je Mhitarjan konstantno vukao. Prišao je na nekih šest metara od gola, ali je potom šutirao dosta loše preko gola... Šteta, baš ga neće gol u državnom dresu!

29' - Velika šansa za Jermeniju! Pizeli je našao prostor za šut na nekih 18 metara od gola, instiktivno šutirao, ali je na sreću lopta prohujala pored desne stative.

25' - Jermeni su krenuli napred i dobili korner posle loše intervencije Uroša Spajića. Na sreću, loše je šutirao Ozbiliz nakon kornera Mhitarjana.

22' - ŽIVKOVIĆ GOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!

Ponovo leva strana. Kolarov i Kostić su probali u dva navrata da asistiraju, i uspeli su iz drugog puta. Sjajnu loptu Filipa Kostića na drugu stativu Andrija Živković je ovog puta iskoristio, i gotovo klizećim startom doveo našu reprezentaciju u vođstvo. BRAVO!



Izvor: YouTube

20' - U odnosu na prethodne utakmice, naši krilni igrači igraju znatno povučenije, pa je u odbrambenoj formaciji to klasična 4-4-1-1 formacija, sa Ademom Ljajićem iza Mitrovića. Filip Kostić i Andrija Živković u velikoj meri pomažu bekovima u odbrani.

18' - Opet dobra prilika! I ponovo po levoj strani, po kojoj smo izveli sve napade do sada.

Filip Kostić je poslao loptu na drugu stativu, ali je Andrija Živković, ometen čuvarom pored sebe, prebacio loptu preko gola.

14' - Novi brz napad naše reprezentacije. Lepo je Ljajić nanizao nekoliko igrača na sredini terena, poslao na levu stranu, odakle je Kolarov je ubacio po zemlji, ali je ispred Mitrovića izbacio Arzumanjan.

13' - Matić i Brašanac za sada deluju sasvim fino kao tandem na sredini terena. Matić je češće "povlačio" loptu napred, dok je Brašanac imao dve oduzete lopte.

11' - Opasan centaršut Ozbiliza iskosa sa desne strane... Niko nije dirao loptu, pa je lopta, na sreću, sama napustila igralište.

9' - Probali su Jermeni preko Mhitarjana po desnoj strani i tražili penal, možda i opravdano, jer je lopta pogodila Uroša Spajića u ruke dok je štitio stomak.

8' - KOSTIĆ PREČKA!

Ljajić je fantastično istrčao po levoj strani, ubacio loptu na pet metara, a onda je Kostić nogom pogodio prečku!!!



Izvor: YouTube

U nastavku akcije pokušao je Aleksandar Mitrović makazicama, ali je lopta otišla iznad gola. Dobro je, odmah smo uzvratili Jermenima!

6' - Jermeni prvi prete!

Pizeli je poslao sjajnu loptu iza naše odbrane ka Movsisjanu, ovaj je snažno šutirao, ali pravo u golmana Vladimira Stojkovića. Lopta se potom vratila Jermenima, pa su pokušali udarcem sa 16 metara, ali to nije bio ni blizu ozbiljan pokušaj kao prvi.

5' - Žestok sudar na sredini terena. U skoku su bili Branislav Ivanović i Gazarjev, naš fudbaler je na kratko ostao na travi jer je od siline udarca ostao bez vazduha.

4' - Srbija je imala prvi napad preko Kolarova po levoj strani, ali je naš levi bek katastrofalno centrirao i poslao loptu daleko od saigrača.

1' - Utakmica je počela, sa centra praznog "Karađorđa" su krenuli fudbaleri Jermenije.

20.44 - U Novom Sadu se inače sprema nevreme, pošto grmi i pomalo "ispada" kiša.

20.42 Intonirane su himne "Moja otadžbina" i "Bože pravde".

20.20 Sa Jermenima smo se sastali na startu kvalifikacija i ta slaba partija, uz jedva izboreni remi, kao da su "dali ton" svemu što će uslediti.

Robert Arzumanjan u Jerevanu je doveo domaću selekciju u vođstvo, potom je Vladimir Stojković odbranio Pizeliju i penal i pokušaj da iz odbitka povisi na 2:0, da bi Zoran Tošić u 90. minutu odmerenim udarcem sa 17 metara doneo "orlovima" jedan bod.

DOSADAŠNJI REZULTATI:

Jermenija - Srbija 1:1 (Arzumanjan 73 - Tošić 90)

Srbija - Albanija 0:3 (službeni rezultat)

Srbija - Danska 1:3 (Tošić 4 - Bentner 60, 85, Kjer 62)

Portugal - Srbija 2:1 (Karvaljo 10, Koentrao 63 - Matić 61)

Danska - Srbija 2:0 (Ju. Poulsen 13, Ja. Poulsen 87)

PREOSTALE UTAKMICE:

Albanija - Srbija 8. oktobra

Srbija - Portugal 11. oktobra
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) POBEĐUJU SAMO KAD NE TREBA: Orlovi dobili potpuno nebitnu utakmicu

Izvor: Kurir, 04.Sep.2015

U Novom Sadu pred praznim tribinama stadiona "Karađorđe" pala Jermenija - 2:0..Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Jermeniju 2:0 (1:0) u utakmici Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo..."Orlovi" su poveli autogolom Hajrapetjana u 22. minutu, a konačan rezultat postavio je Adem Ljajić...

Nastavak na Kurir...

Žile, ko drugi! (video)

Izvor: Sportske.net, 04.Sep.2015

Jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera današnjice postigao je prvenac u dresu "A" reprezentacije Srbije u duelu sa Jermenijom na novosadskom "Karađorđu"...Fudbalska reprezentacija Srbije ugostila je Jermeniju u utakmici 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na koje se "Orlovi" sigurno neće...

Nastavak na Sportske.net...

"Orlovi" izašli iz minusa! (video)

Izvor: Sportske.net, 04.Sep.2015

Reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo čime je izašla iz bodovnog minusa, a trijumf nad Jermenijom bio je prvi u takmičarskim mečevima posle gotovo dve godine...Prvi put posle gotovo dve godine seniorska fudbalska reprezentacija Srbije upisala...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.