Uživo: Tuga - Troicki izgubio prvi set od Rosola

Izvor: Blic, 08.Apr.2012, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Tuga - Troicki izgubio prvi set od Rosola

Teniska reprezentacija Češke plasirala se u polufinale Dejvis kupa pošto je u prvom meču nedeljnog programa Tomaš Berdih upisao pobedu nad Jankom Tipsarevićem i doneo svojoj naciji bod za eliminaciju Srbije - 3:1. U poslednjem meču sastaju se Viktor Troicki i Lukaš Rosol.

18:22 - Troicki izgubio prvi set od Rosola

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Viktor Troicki je u poslednjem meču sa Češkom reprezentacijom izgubio prvi set od Lukaša Rosola u taj brejku sa pet osvojinih poena.

Srbin je imao brejk zaostatka ali je uspeo da ga vrati, ali na žalost, nije uspeo do kraja da isparira raspoloženom Rosolu koji se trenutno nalazi na 82. mestu ATP liste.

Troicki igra za čast Srbije pošto je Češka u četvrtom meču rešila nedaumice posle pobede Tomaša Berdiha nad Jankom Tipsarevićem 3:0.

17:30 - Troicki i Rosol igraju za publiku

Sve je rešeno, Češka je u polufinalu, ali Viktor Troicki i Lukas Rosol su izašli na teren i odigraće peti poslednji meč, iako nema rezultatski značaj.

16:54 - Nesrećni Janko ni u trećem taj-brejku nije uspeo

Kraj četvrtfinala, Češka ide dalje. Janko Tipsarević je i u trećem taj-brejku položio oružje iako je imao 5:1, pa 6:3 ali ni tada se Srbija nije dokopala četvrtog seta.

Pobedio je bolji, srećniji igrač, ostaje žal što Srbija nije nastupala u najjačem sastavu, jer bi konačan rezultat skoro sigurno bio drugačiji.

Neverovatno je koliko je Janko prilika propustio u ovom meču. Njemu će verovatno najteže pasti ovaj duel, sigurno najteži u karijeri.

16:38 - Janko ispustio dve set lopte - treći taj-brejk!

Imao je Janko 15:40 ali iz drugog servisa Berdiha ni u jednom slučaju nije uspeo da poentira.

Na 30:40 je ušao u teren najmanje tri metra ali je lansirao lopticu daleko u aut, dok je Berdih potom iz drugog servisa pogodio as! Naredni poen za 6:6 bio je stvar rutine za Čeha.

16:28 - Pred Jankom možda i treći taj-brejk

Tipsarević je popravio servis u trećem setu ali je pao kada se najmanje očekivalo, u sedmom gemu koji je pripao Berdihu.

Proključala je Arena u Pragu, Čeh je servirao za 5:3 ali je Janko umirio ruku i podesio je nišanske sprave za anuliranje prednosti.

Odakle je Janko u poslednjih pola časa igre crpeo snagu samo on zna, ali se vidi da daje i više od maksimuma kako bi stigao do 2:1 u setovima. Trenutno je 6:5 za Janka, servira Berdih.

15:56 - Težak zadatak pred Jankom

Ni najveći optimisti ne mogu da gledaju početak trećeg seta, nakon što su u prva dva videli toliki broj propuštenih prilika Janka Tipsarevića.

Oba tenisera se slabije kreću u trećem setu, Janko ima nešto bolji prvi servis (60 odsto) u odnosu na Berdiha (36 odsto), a i 7-5 je u vinerima za njega.

Ko prati Jankove igre znaju da nije retkost da posle 2:0 preokrene i na kraju slavi, ali je sada samo pitanje koliko je fizički i naročito psihički spreman za treći set.

Trenutno je 3:2 u gemovima za Janka, nije bilo brejkova.

15:34 - Šta reći a ne zaplakati, Janko ponovo izgubio u taj-brejku

Neobjašnjivo je šta je Janko sve u stanju danas da promaši u trenucima kada mu se otvara prilika za set.

Ponovo je u taj-brejku imao šansu za trijumf, poveo je sa 5:4 i umesto da na svoj servis poentira za dve set lopte, on je odservirao baš kao što je Berdih i pretpostavljao, u sam ćošak.

Lako je Čeh uzvratio, potom poentirao iz forhenda a onda preokrenuo na 6:5. Janko je prvu set loptu spasio, a onda je slanjem iste u aut poklonio Čehu priliku za 2:0 koju ovaj nije propustio.

Treba reći i da je Berdih u taj-brejku puno grešio i u dva navrata je takođe poklanjao poene Janku slanjem loptica u aut.

Težak zadatak je pred Jankom, treba se podići iz ovog trenutka i preokrenuti tok meča koji traje dva i po sata!

15:16 - Ponovo neiskorišćena šansa za set

Da li je moguće da je Janko ponovo propustio šansu da uzme set? Posle 5:4 i 15:0 kao da se neka nesigurnost uvukla u Tipsarevića i krenuo je da promašuje zicere, pa je Berdih imao priliku da na sebi svojstven način, sa dva udarca u istu stranu a onda forhendom u suprotnu, porazi srpskog tenisera i izjednači na 5:5.

Usledio je dug, dug gem koji je trajao sigurno 10 minuta i u kojem su se oba tenisera smenjivala u prednostima.

Na kraju je Berdih posle prednosti odservirao peti as za 6:5, da bi Janko potom uveo duel u taj-brejk broj 2.

Kad smo kod statistike, 38-18 za Čeha u vinerima, 37-23 za Berdiha u neiznuđenim greškama, 81-71 u ukupnom broju osvojenih poena.

15:01 - Berdih se umara, Janko podiže ritam - 5:4

Naredna četiri gema nisu donela ništa bitnije osim što je primećeno da se Berdih slabije kreće.

Očito da je Jankova taktika s početka meča da izmori Čeha koliko može (igra treći meč u tri dana) polako izlazi na videlo.

To se najbolje uočilo u devetom gemu kada je na 15:30 Berdih stajao na mreži i umesto da smečuje, on je neverovatno - pogodio mrežu!

To ga je uzdrmalo i zatim je načinio duplu servis grešku, petu u meču, pa je Janko stigao do brejka - 5:4.

14:42 - Janko prvo izgubio a onda povratio dva gema

Početak drugog seta samo je nagovestio da je Janko prilično uzdrman gubitkom seta, jer je igrao jako slabo i Berdih je lakše nego što se očekivalo sačuvao servis a onda i napravio brejk.

Činilo se da Janko nema snage da se vrati u meč, ali se zatim niotkuda pojavio prepoznatljivi forhend koji je uz bolji servis doneo 2:2!

14:21 - Berdih poveo sa 1:0 u setovima

Janko je izgubio prvi set u taj-brejku rezultatom 8:6. Neshvatljivo je koliko je samo prilika propustio Janko u ovom setu.

Na stranu sve što se dešavalo pre taj-brejka, ali u njemu je imao dva mini brejka i na kraju je Berdih bio taj koji se radovao.

Prvo je kod 2:1 Janko načinio duplu servis grešku, a onda je kod 4:3 Berdih krajnjim naporom poslao lopticu u sam ćošak terena. Janko je bio ubeđen da ona ide u aut i nije pokušao ni da je dohvati, iako je pala pred njim, a sledeće što je mogao da vidi bilo je oduševljenje domaće publike.

Posle rezultatske klackalice i 6:6, Berdih je iskoristio loš servis Tipsarevića za viner a onda je lako duplirao brejk za konačnih 8:6.

14:06 - Janko blizu prvog seta ili taj-brejka

Janko je mudro postupio kada je posle gubitka servisa zatražio medicinski tajm-aut kako bi sanirao bol u nozi.

Ovaj pokušaj da se u isti mah malo odmori i pribere, i naravno, da se protivnik izbaci iz ritma, nije urodio plodom jer je Berdih uz malo problema na početku gema stigao do 5:5.

U narednom gemu Janko je pokazao zavidnu psihičku stabilnost pošto je postojala opasnost da kod 15:30 dva puta loše servira.

To se jeste desilo, ali je zato proradio bekhend i uz insistiranje da i protivnik ovim udarcem uzvraća, stiglo se do 6:5.

13:52 - Janko ostao bez brejka, Berdih se vratio u set

Očajno je Janko servirao u devetom gemu koji je mogao da donese 1:0 u setovima. Ako bi kojim slučajem kola krenula nizbrdo u ovom meču, Janko će žaliti za gemom tokom kojeg je dominirao Čeh.

Posle 15:40 Janko je odlično servirao, Berdih mu jedva vratio a onda, umesto da ga pita u koju stranu da poentira, Janko je poslao lopticu u istu stranu gde je protivnik, te je on snažnim forhendom došao do brejka.

13:49 - Konačno brejk! I to za Janka koji ima 5:3

Posle sigurnih poena u sedmom gemu uglavnom dobijenih iz forhenda i jedne paralele, Janko je nošen sjajnom podrškom s tribina iznenada stigao do dve brejk lopte.

Berdih je strahovito servirao, Janko teškom mukom uzvratio, a onda je Čeh pogodio mrežu - 5:3.

13:37 - Berdih ne dozvoljava brejk

Poveo je Berdih sa 40:0 a onda je preterao sa insistiranjem na poenima iz forhenda sa osnovne linije, pa je prvo pogodio mrežu a onda je i Janko izveo sjajan ritern.

Ipak, Čeh je odservirao as u pravom trenutku za 3:3.

Povezane vesti: Janko posle tri taj-brejka poražen od Berdiha, Srbija eliminisana iz Dejvis kupa! Novak u vreme meča Tipsarević - Berdih u Monte Karlu pratio Congu i Iznera Štepanek: Još pamtimo poraz iz Beograda, obradovaćemo danas Češku Zimonjić: Štepanek je uradio nešto što je moglo i da se očekuje od njega Zimonjić i Bozoljac poraženi, Češka vodi 2:1 protiv Srbije!
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.