Uživo: Sančez izjednačio protiv Reala, Barsa ponovo u igri!

Izvor: Blic, 10.Dec.2011, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Sančez izjednačio protiv Reala, Barsa ponovo u igri!

Fudbaleri Reala i Barselone igraju meč 15. kola Primere. Real od 22. sekunde meča vodi sa 1:0 golom Karima Benzeme.

42' - Sančez se raspravljao sa Pepeom pošto je Portugalac uobičajeno grub prema protivnicima. Čileanac rizikuje da u drugom poluvremenu sličnim ponašanjem zaradi i isključenje. Barselona pokušava da težište igre prebaci na desnu stranu. Ronaldo sve manje primetan kod Reala.

38' - Da nema Sančeza i Mesija koji vuku sve akcije na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << polovini Reala, u ovim trenucima bi se igrale "viktorije". Real pritiska nesigurnu odbranu Barse.

34' - Igrači Reala blago su uzdrmani izjednačenjem pa su grublji na terenu, što iskusni protivnici znaju da iskoriste za brza padanja i kasnije rasprave i pritiske na sudiju.

Abidal se ne snalazi sa Di Marijom po desnoj strani te je Pep Gvardiola poslao Pujola na taj deo terena.

30' - Goool 1:1! Isti taj Sančez koji je "požuteo", pobegao je odbrani Reala posle lepog pasa Mesija na desnoj strani.

Čileanac je ubrzao a Pepe i Koentrao nisu mogli da ga po klizavom terenu spreče da uputi jako precizan udarac po zemlji za 1:1.

27' - Žuti karton za isuviše nervoznog Sančeza. Čileanac je s leđa zaustavio Di Mariju i za Borbalana nije bilo dileme. Sančez stalno priča sa sudijom koji ima sve manje strpljenja za njegove misli.

25' - Ronaldo je prokockao priliku za 2:0. Posle greške Abidala koji se zbunio da li da pokrije Di Mariju u naletu i s loptom, ili Ronalda koji se ubacivao na rub šesnaesterca, Portugalac je primio loptu i pokušao je da je iz prve plasira u dalji ugao Valdesa, ali je ona otišla pored leve stative.

22' - Barselona je dobila priliku da iz prekida sa oko 20 metara iskosa sa leve strane ugrozi Kasiljasa. Golman Reala je samo tri igrača stavio u živi zid a loptu je posle šuta Ćavija morao da izboksuje u korner.

18' - Nedostaju šanse u poslednjih sedam, osam minuta. Aleksis Sančez mogao je da ugrozi gol Kasiljasa ali je loptu u vazduhu umirio rukom. Ronaldo je odlično i snažno šutirao sa dvadesetak metara ali je Valdes dobro reagovao.

11' - Počelo je sa čarkama. Nakon što je Leo Mesi oboren na sredini terena, odmah su pritrčali igrači oba tima da bi započeli čuvene "diskusije".

Pre toga je Benzema imao dobru priliku ali je posle šuta glavom Kasiljas lako odbranio gol. Barselona se oslobodila pritiska, ali igrači Reala jako dobro kontrolišu dešavanja oko poslednje linije odbrane. Najbolja sredina terena na svetu - Fabregas, Ćavi i Inijesta za sada su u drugom planu.

6' - Umalo izjednačenje - Serhio Ramos krenuo je stopama Valdesa, te je na 30 metara od gola, sa desne strane poklonio loptu Leu Mesiju.

Brzonogi Argentinac je lako prošao čuvara, pa još jednog defanzivca Reala da bi ušavši u kazneni prostor iz kolena je uputio udarac a Iker Kasiljas je vrhovima prstiju skrenuo put lopte ka korneru.

4' - Igrači Barselone deluju prilično mirno iako su neočekivano brzo primili gol. Ovo je inače bio najbrži gol u istoriji El Klasika.

1' - Kakav šokantan početak meča! Real je u 22. sekundi meča došao do prednosti. Viktor Valdes je katastrofalno zahvatio loptu u želji da je doda Abidalu a ona je došla do Di Marije.

Argentinac je odmah šutirao sa petnaestak metara, a posle odbitka ona je došla do Mesuta Ozila. I Nemac je uputio udarac bez razmišljanja, a nakon intervencije Busketsa, došla je do Karima Benzeme koji je bio usamljen na pšet metara od gola Ikera Kasiljasa i nije mu bilo teško da je prosledi u gol.

Barselona nastupa u sastavu: Valdes, Alveš, Pike, Buskets, Pujol, Abidal, Fabregas, Ćavi, Inijesta, Mesi, Sančez.

Real će pred svoje navijače istrčati sa sledećih 11 igrača: Kasiljas, Koentrao, Pepe, Ramos, Marselo, Dijara, Ćabi Alonso, Ozil, Di Marija, Ronaldo, Benzema.

Glavni sudija meča je David Fernandez Borbalan.

Viktor Valdes nije izgubio u poslednjih deset derbija u svim takmičenjima i po tome drži rekord u El Klasiku.

Real s druge strane, nikada nije izgubio prvenstveni meč u kojem je Kristijano Ronaldo davao golove - 44 puta je pobedio a samo jednom je odigrao nerešeno.

Real je pobedio Barselonu u finalu Kupa kralja, ali su izgubili bitku za titulu u Primeri, dok su i u polufinalu Lige šampiona doživeli neuspeh protiv njih. Madriđani imaju niz od 15 pobeda u svim takmičenjima, a asistent Žozea Murinja Aitor Karanka ovaj bilans objašnjava činjenicom da se igrači mnogo bolje poznaju u odnosu na prošlu sezonu.

Otkako je Pep Gvardiola na klupi Katalonaca, Barselona je sedam puta pobedila, odigrala tri remija i samo jednom je poražena od Reala.

Povezane vesti: Stanojević uz Murinja, Prosinečki veruje u pobedu Barselone Antić: El klasiko, praznik fudbala za odelo i kravatu! Noć za spektakl u Madridu: Real - Barselona (22h) Krojf: El Klasiko neće odlučiti prvaka Šokantno: Tinejdžer ubio oca u svađi oko El Klasika

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.