Uživo: Majstorija Van Persija anulirala Žigićev gol

Izvor: Blic, 27.Feb.2011, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Majstorija Van Persija anulirala Žigićev gol

Fudbaleri Birmingem sitija i Arsenala sastaju se od 17 časova na "Vembliju" u finalu Karling kupa.

Zahvaljujući osmom golu Nikole Žigića u ovoj sezoni, trećem u Karling kupu, Birmingem siti je u 29. minutu poveo sa 1:0.

Korner sa desne strane izazvao je prilično konfuznu reakciju odbrane "tobdžija", što je Žigić iskoristio da na asistenciju saigrača glavom - takođe glavom prevari Ščešnija i izazove euforiju među pristalicama "plavih".

Gorostas >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz napada Birmingem sitija od samog početka susreta predstvljao konstantnu opasnost po Arsenal. Najpre je u trećem minutu odlično proigrao Lija Bojera, kog je golman Arsenala faulirao što je bio klasičan primer kako se dobija crveni karton a uz to i skrivi jedanaesterac. Međutim, greškom pomoćnog sudije od tog scenarija nije bilo ništa, jer je Bojeru dosuđena nedozvoljena pozicija, pa se londonski klub provukao bez ikakvih posledica.

Žigić je i desetak minuta kasnije bio u prilici da matira Vojčeha Ščešnija, no udarac za koji se izborio golman "tobždija" uspeo je da ukroti.

To što je uspeo da dovede svoju ekipu u vođstvo nije umrilo srpskog reprezentativca. Naprotiv, u 34. minutu je Žigić ponovo bio u duelu "jedan na jedan" sa Arsenalovim čuvarom mreže, no pravovremena intervencija Ščešnija uspela je da spreči promenu rezultata. Sudije su u toj situaciji daleko bolje odradile svoj posao nego u trećem minutu, jer je četvrtoj Žigićevoj šansi prethodio faul nad Bojerom na ivici kaznenog prostora, no kako se lopta odbila ka srpskom internacionalcu dopuštena je prednost.

Propuštene šanse koštale su "plave" u 38. minutu, kada je Arsenal izjednačio preko Van Persija. Nakon što je Vilšer fantastičnim udarcem uzdrmao prečku suparničkog gola, u nastavku akcije Aršavin je ubacio loptu sa desne strane a holandski reprezentativac uspeo da postigne gol volej udarcem i to šutnuvši loptu ispred svog čuvara, koji je očekivao da će intervenisati.

Tom prilikom Van Persi je povredio potkolenicu, pa će ga po svoj prilici odmeniti Niklas Bendtner.

Povezane vesti: Fabregas propušta finale Karling kupa Fabregas: Neću spavati ako je to potrebno, hoću da igram u finalu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.