Uživo: Crveno-belima se istopila velika prednost, ali ih služe trojke, Zvezda - Igokea 38:30

Izvor: Blic, 15.Nov.2015, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Crveno-belima se istopila velika prednost, ali ih služe trojke, Zvezda - Igokea 38:30

Košarkaši Crvene zvezde od 17 časova igraju meč 10. kola ABA lige protiv Igokee, a zbivanja sa te utakmice možete pratiti uživo uz Blicsport.rs.

Kosarkasi Crvene zvezde vode protiv Igokee posle prve cetvrtine sa 27:18. Istakli su se Nikola Rebic sa 3 asistencije i Rajan Tompson sa 7 poena.

A video posted by Blicsport (@blicsport) on Nov 15, 2015 at 8:33am PST

Crveno-beli će posle evroligaškog trijumfa u Minhenu, protiv Peićevog Bajerna, pokušati da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nastave sa uspesima. I to bez Mitrovića, Dangubića, Mekela i Lazića, koji meč posmatraju sa strane, a u hali je i povratnik u Zvezdin tim, Markus Vilijams, koji pravo nastupa stiče tek u decembru.

Druga četvrtina u toku

Nataša Kovačević uz svoje

Košarkašica Crvene zvezde Nataša Kovačević, koja je prošle nedelje ponovo zaigrala u takmičarskoj konkurenciji posle saobraćajne nesreće u kojoj je ostala bez noge, došla je u Pionir sa pojedinim saigračicama kako bi bodrila Zvezdu.

Zvezda je probala da "buđenje" rivala uspori prilično visokom postavom (Rebić, Simanić, Simonović, Miler, Štimac), no greške u napadu su se anstavile, trojke su pritom nastavile da pogađaju koš crveno-belih (Todorović), pa je počela i nervoza. Ona je "zabeležena" i dvostrukom tehničkom greškom, Simonović u Diniću, koji su ušli u verbalni sukob nakon što je Lukajićeva ekipa uspela da priđe na 27:23 posle minut i po igre u drugoj deonici.

Košarkaši Igokee ne samo da su bili razigrani u ofanzivi, već su prilično dobro igrali i u odbrani, što im je omogućavala agresivnost, ponekad i nastup na granici faula."Oterali" su tako gosti rivala iz svog reketa, no tad su upali u seriju grešaka u napadu, pa je usledio malo manje zanimljiv deo meča, u kome su košgeteri "kao u zemlju propali".

Puna četiri i po minuta Zvezda je u drugoj deonici bila samo na dva data poena, a tek tada to se promenilo Simonovićevom trojkom za "lakše se diše" momenat - semafor je pokazao 32:25. Ta prednost je uvećana nedugo zatim, novim, trećim Simonovićevim dalekometnim pogotkom, što je bila sedma trojka Zvezde u početnih 17 minuta (7/16).

Prva četvrtina: Sjajan start Zvezde i brzo buđenje Igokee

Minut tišine za pariske žrtve

Meč je počeo posle minuta ćutanja zbog tragedije u Parizu, gde su teroristi ubili 129 ljudi u više odvojenih napada u petak uveče.

Dejan Radonjić je odlučio da startnu petroku čine Jović, Tompson, Gudurić, Tejić i Cirbes, a već u prvom minutu crveno-beli su poveli sa 5:0. Kada je potom Gudurić poentirao i pritom bio fauliran, u 61. sekundi trener Igokee Željko Lukajić rešio je da zatraži tajmaut.

U prva tri minuta, gosti iz Aleksandrovca su promašili sva tri svoja šuta, a "upisali" se samo sa linije penala, pa je prednost crveno-belih nastavila da raste, do 11:2 uz šest Gudurićevih i pet Tompsonovih poena.

Tek u petom minutu gosti su pogodili šut iz igre, i to preko Dimića za prilazak na 15:4. Ipak, to naravno nije omelo crveno-bele da nastave sa razigranim nastupom, pa su do "+14" stigli uz i dalje odličnu odbranu, "krađu" Cirbesa, te zakucavanje Jovića a onda i trojku Rebića. Ipak, dva dobra poteza bivšeg Zvezdinog košarkaša Vuka Radivojevića, omogućila su Igokei da se trgne, čak i da, koristeći nešto lošija preuzimanja u odbrani domaćih, priđe na 20:11 dva minuta pred kraj uvodne deonice.

Uz pet uzastopnih poena Dinića, najveća prednost koju Zvezda imala (18:4) prepolovljena je kada su gosti pogodili trojku za 25:18 i tako krunisali izvrsna tri minuta, u kojima su nalazili rešenja za naprasno šuplju odbranu rivala. Ipak, na prvi veći predah otišlo se nešto većim vođstvom crveno-belih, 27:18, jer je Simonović pred kraj četvrtine bio precizan na dodavanje raspoloženog Rebića.

ABA liga, 10. kolo:

Petak:

Tajfun - Metalac 76:63

Subota:

Krka - Sutjeska 58:66
(17:23, 14:19, 11:11, 16:13)

Mega Leks - Cibona 76:72 (18:14, 21:22, 18:17, 19:19)

Budućnost - MZT 65:55 (15:12, 12:12, 21:15, 17:16)

Nedelja:

17.00 Crvena zvezda - Igokea

19.00 Cedevita - Olimpija

Ponedeljak:

21.00 Zadar - Partizan

Tabela:

Mega Leks 7-3, Budućnost 7-3, Crvena zvezda 7-2, Cedevita 6-3, Krka 5-5, Tajfun 4-6, Metalac 4-6, Cibona 4-6, Olimpija 4-5, Igokea 4-5, MZT 4-6, Zadar 4-5, Sutjeska 3-7, Partizan 3-6.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Crveno-belima se istopila prednost, ali ih služe trojke, Zvezda - Igokea 45:41

Izvor: Blic, 15.Nov.2015

Košarkaši Crvene zvezde od 17 časova igraju meč 10. kola ABA lige protiv Igokee, a zbivanja sa te utakmice možete pratiti uživo uz Blicsport.rs...Kosarkasi Crvene zvezde vode protiv Igokee posle prve cetvrtine sa 27:18. Istakli su se Nikola Rebic sa 3 asistencije i Rajan Tompson sa 7 poena...A...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.