Uživo: Crveno-belima se istopila prednost, ali ih služe trojke, Zvezda - Igokea 45:41

Izvor: Blic, 15.Nov.2015, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Crveno-belima se istopila prednost, ali ih služe trojke, Zvezda - Igokea 45:41

Košarkaši Crvene zvezde od 17 časova igraju meč 10. kola ABA lige protiv Igokee, a zbivanja sa te utakmice možete pratiti uživo uz Blicsport.rs.

Kosarkasi Crvene zvezde vode protiv Igokee posle prve cetvrtine sa 27:18. Istakli su se Nikola Rebic sa 3 asistencije i Rajan Tompson sa 7 poena.

A video posted by Blicsport (@blicsport) on Nov 15, 2015 at 8:33am PST

Crveno-beli će posle evroligaškog trijumfa u Minhenu, protiv Peićevog Bajerna, pokušati da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nastave sa uspesima. I to bez Mitrovića, Dangubića, Mekela i Lazića, koji meč posmatraju sa strane, a u hali je i povratnik u Zvezdin tim, Markus Vilijams, koji pravo nastupa stiče tek u decembru.

Druga četvrtina u toku

Nataša Kovačević uz svoje

Košarkašica Crvene zvezde Nataša Kovačević, koja je prošle nedelje ponovo zaigrala u takmičarskoj konkurenciji posle saobraćajne nesreće u kojoj je ostala bez noge, došla je u Pionir sa pojedinim saigračicama kako bi bodrila Zvezdu.

Zvezda je probala da "buđenje" rivala uspori prilično visokom postavom (Rebić, Simanić, Simonović, Miler, Štimac), no greške u napadu su se anstavile, trojke su pritom nastavile da pogađaju koš crveno-belih (Todorović), pa je počela i nervoza. Ona je "zabeležena" i dvostrukom tehničkom greškom, Simonović u Diniću, koji su ušli u verbalni sukob nakon što je Lukajićeva ekipa uspela da priđe na 27:23 posle minut i po igre u drugoj deonici.

Košarkaši Igokee ne samo da su bili razigrani u ofanzivi, već su prilično dobro igrali i u odbrani, što im je omogućavala agresivnost, ponekad i nastup na granici faula."Oterali" su tako gosti rivala iz svog reketa, no tad su upali u seriju grešaka u napadu, pa je usledio malo manje zanimljiv deo meča, u kome su košgeteri "kao u zemlju propali".

Puna četiri i po minuta Zvezda je u drugoj deonici bila samo na dva data poena, a tek tada to se promenilo Simonovićevom trojkom za "lakše se diše" momenat - semafor je pokazao 32:25. Ta prednost je uvećana nedugo zatim, novim, trećim Simonovićevim dalekometnim pogotkom, što je bila sedma trojka Zvezde u početnih 17 minuta (7/16).

Završnicu druge četvrtine obeležio je zanimljiv momenat: najbolji strelac gostiju, Miloš Dinić, pogodio je trojku i pao posle duela sa Simonovićem. Arbitri su mu tada dosudili tehničku grešku zbog toga što su smatrali da je glumom hteo da iznudi prekršaj. Usledila je potom revija dalekometnih pogodaka, četvrta trojka Zvezdinog "Simona", Komatine i Pesakovića na drugoj strani, pa se došlo do 45:41.

Prva četvrtina: Sjajan start Zvezde i brzo buđenje Igokee

Minut tišine za pariske žrtve

Meč je počeo posle minuta ćutanja zbog tragedije u Parizu, gde su teroristi ubili 129 ljudi u više odvojenih napada u petak uveče.

Dejan Radonjić je odlučio da startnu petroku čine Jović, Tompson, Gudurić, Tejić i Cirbes, a već u prvom minutu crveno-beli su poveli sa 5:0. Kada je potom Gudurić poentirao i pritom bio fauliran, u 61. sekundi trener Igokee Željko Lukajić rešio je da zatraži tajmaut.

U prva tri minuta, gosti iz Aleksandrovca su promašili sva tri svoja šuta, a "upisali" se samo sa linije penala, pa je prednost crveno-belih nastavila da raste, do 11:2 uz šest Gudurićevih i pet Tompsonovih poena.

Tek u petom minutu gosti su pogodili šut iz igre, i to preko Dimića za prilazak na 15:4. Ipak, to naravno nije omelo crveno-bele da nastave sa razigranim nastupom, pa su do "+14" stigli uz i dalje odličnu odbranu, "krađu" Cirbesa, te zakucavanje Jovića a onda i trojku Rebića. Ipak, dva dobra poteza bivšeg Zvezdinog košarkaša Vuka Radivojevića, omogućila su Igokei da se trgne, čak i da, koristeći nešto lošija preuzimanja u odbrani domaćih, priđe na 20:11 dva minuta pred kraj uvodne deonice.

Uz pet uzastopnih poena Dinića, najveća prednost koju Zvezda imala (18:4) prepolovljena je kada su gosti pogodili trojku za 25:18 i tako krunisali izvrsna tri minuta, u kojima su nalazili rešenja za naprasno šuplju odbranu rivala. Ipak, na prvi veći predah otišlo se nešto većim vođstvom crveno-belih, 27:18, jer je Simonović pred kraj četvrtine bio precizan na dodavanje raspoloženog Rebića.

ABA liga, 10. kolo:

Petak:

Tajfun - Metalac 76:63

Subota:

Krka - Sutjeska 58:66
(17:23, 14:19, 11:11, 16:13)

Mega Leks - Cibona 76:72 (18:14, 21:22, 18:17, 19:19)

Budućnost - MZT 65:55 (15:12, 12:12, 21:15, 17:16)

Nedelja:

17.00 Crvena zvezda - Igokea

19.00 Cedevita - Olimpija

Ponedeljak:

21.00 Zadar - Partizan

Tabela:

Mega Leks 7-3, Budućnost 7-3, Crvena zvezda 7-2, Cedevita 6-3, Krka 5-5, Tajfun 4-6, Metalac 4-6, Cibona 4-6, Olimpija 4-5, Igokea 4-5, MZT 4-6, Zadar 4-5, Sutjeska 3-7, Partizan 3-6.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Simonovićev šou, isključen najbolji igrač gostiju, Zvezda - Igokea 48:41

Izvor: Blic, 15.Nov.2015

Košarkaši Crvene zvezde od 17 časova igraju meč 10. kola ABA lige protiv Igokee, a zbivanja sa te utakmice možete pratiti uživo uz Blicsport.rs. Prvo poluvreme Zvezda je dobila sa 48:41, uz šou Marka Simonovića koji je ubacio pet trojki...Kosarkasi Crvene zvezde vode protiv Igokee posle prve...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.