Užičanin na golu Jermena oduševio Hrvate – Bio mi je gušt igrati na Maksimiru

Izvor: B92, 23.Nov.2023, 00:42

Užičanin na golu Jermena oduševio Hrvate – "Bio mi je gušt igrati na Maksimiru"

Srpski golman Ognjen Čančarević (34) koji je blistao u duelu Hrvatske i Jermenije u kvalifikacijama za Euro 2024, poneo je iz Zagreba samo pozitivne emocije.

Dan posle velike utakmice, ali ipak poraza (1:0) od selekcije Zlatka Dalića, o njemu se u medijima u našem komšiluku piše samo biranim rečima.

Čančarević je "kupio" Hrvate, kako kažu, svojom ljubaznošću i neposrednošću, i povrh svega fenomenalnim nastupom za selekciju Jermenije.

Jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečju, oduševio je hrvatsku javnost.

"Morao sam malo odmoriti. Da, dobro sam branio, hvala vam na čestitkama. Rezultat za nas nije bio najbolji ali bio je gušt igrati na Maksimiru. Prvi sam put bio u Zagrebu, na tribinama je bila cela moja porodica. Supruga, sinovi... Iako dolazim iz Srbije, nije bilo nijednog zvižduka, štaviše. Srce mi je puno", sabira utiske Čančarević za 24sata.hr, pa dodaje:

"Devetogodišnji sin Pavle golman je kao i ja. On već ima dovoljno godina da zapamti nešto od ovoga. Da zapamti da sam igrao protiv najboljeg sa ovih prostora u istoriji, Luke Modrića. Možda sinu ova utakmica bude podsticaj da trenira još više i bolje. Mlađi sin takođe želi da bude golman, rekao je: "Tata, zvao sam te, ali nisi se javio", ha, ha. Nisam ga čuo! Spektakularna atmosfera!"

Čuo je i za pohvale koje su mu stigle od Roberta Jarnija.

"Kad čujete da vas jedan Robert Jarni hvali na televiziji, bivši fudbaler Reala, legenda hrvatskog fudbala... To je jedini pravi put. Drago mi je ako sam svojim ponašanjem barem malo doprineo boljim odnosima Hrvatske i Srbije. Nadam se da ću i druge podstaći na nešto slično".

Posle meča je, kaže, najduže vremena proveo u razgovoru sa selektorom Hrvatske.

"Sa Zlatkom Dalićem popričao sam nekoliko minuta nakon utakmice. Jako prizeman i fin čovek. Delimo pogled na život, životne vrednosti, na fudbal... Ovi rezultati koje imate nisu slučajni. Kod vas se zna ko pije, a ko vodu nosi. Zna se hijerarhija, mlađi igrači poštuju starije. Nikakva sreća. Modrić je svoj dres poklonio našem veznjaku Lucasu Zelarajanu. Jako nas je razveselio svojim dolaskom. Sve nas je lepo pozdravio, zahvalio na fer i korektnoj igri, poželeo nam sreću. Ja sam njemu poželeo da igra do 45. godine, ha, ha. I, naravno, da Hrvatska što dalje ode na Euru.

Za kraj je, Čančarević je apostrofirao gospodski ambijent u Zagrebu, na Maksimiru.

"Moja porodica i ja nismo doživeli ni najmanju neugodnost u Zagrebu. Svi su prema nama bili toliko gostoprimljivi, ljubazni... To je pravi put. Stadion? Drago mi je što sam igrao na Maksimiru, to je kultni stadion, otac mi je dinamovac, cenimo tradiciju, ali... Vreme je da dobijete pravi stadion, moderan".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.