Izvor: MozzartSport.com, 15.Maj.2021, 11:56

Uzbuđenje na vrhuncu - još dva kluba ispadaju u Prvu ligu Srbije, zato drhti sedam ekipa

Preostalih sedam mečeva 37. kola Superlige Srbije na programu su u subotu,a od 13.30 igraju ekipe koje se bore za opstanak u najvišem rangu

Prvi od dva koraka u završnici borbe za opstanak na superligaškoj sceni zakazan je za naredne dane, a utakmice 37. kola šampionata Srbije mogle bi makar delimično da razbistre sliku u donjem delu tabele.

Dva kola pre kraja prvenstva jedina nepoznanica na domaćoj sceni su imena dva tima koja će uz OFK Bačku, Mačvu, Zlatibor >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Inđiju napustiti Superligu, a povod za strepnju ima čak sedam klubova.

Samo tri boda razlike između Rada i Voždovca, uz činjenicu da su Novi Pazar, Javor, Radnički, Proleter i Napredak bolje plasirani od Građevinara a da gledaju u leđa Zmajevima, na najbolji način oslikava neizvesnost u završnici takmičenja.

13.30: (1,15) Napredak (7,00) Mladost (15,00)

Iako 50 bodova ne predstavlja garanciju opstanka, Napretku bi već trijumf protiv Mladosti gotovo izvesno doneo mesto iznad opasne zone na kraju takmičenja, a u sličnoj poziciji je i Proleter uoči gostovanja Inđiji koja je otpisana pre dva kola. Kruševljani koji su porazom od Voždovca u prethodnom kolu prekinuli niz pobeda, trijumfom bi znatno rasterećenije putovali u Novi Pazar u poslednjem kolu, dok istu računicu ima i novosadski tim koji se nada da bi mogao da izbegne napetost koju nosi imperativ pobede u poslednjem kolu kada ga očekuje susret sa Vojvodinom.

"Mi svaku utakmicu igramo da dobijemo, tako smo igrali i u Subotici. Tako je od kada sam ja došao ovde i od kada sam preuzeo ekipu, što je i normalno. Igramo tako da dostojanstveno završimo prvenstvo. Matematički smo ispali iz Super lige i naša je obaveza da što bolje igramo u ova dva kola, odnosno da privedemo kraju ovo prvenstvo. Naravno, Proleter dolazi da traži bodove spasa, ali to nas u ovom trenutku ne zanima. Oni imaju svoju matematiku, naša matematika je da odigramo što bolje i da privedemo prvenstvo kraju", istakao je trener Inđije Goran Milojević.

Remijem protiv Radničkog (2:2) u prethodnom kolu Rad je došao u situaciju da poslednja dva kola dočekuje u najlošijem položaju kada su u pitanju klubovi koji se nadaju opstanku te ima imperativ osvajanja celog plena u oba naredna duela od kojih ga prvi očekuje u subotu od 13.30 na Banjici protiv Mačve, kada će u pohod na dragocene bodove krenuti i Javor u Ivanjici protiv Čukaričkog, Novi Pazar na gostovanju Metalcu, Radnički protiv Zlatibora i već pomenuti Napredak i Proleter.

"Novi Pazar je odličan tim, promenili su malo i stil igre dolaskom novog trenera, nastupaju ofanzivnije, počeli da pobeđuju i u gostima, pa je jasno da nas čeka ozbiljna utakmica. Suviše poštujemo klub kao što je Novi Pazar, fudbal kao igru i posao kojim se bavimo, da bismo bilo koga potcenjivali nekim posebno mešanim sastavima. Podsećam da mi cele sezone menjamo tim, ali biram onaj za koji mislim da je najbolji mogući u tom trenutku, igrače koji zasluže to na treningu, koji hoće da se takmiče i idu na pobedu, jer to i jeste smisao ovog posla", rekao je trener Metalca, Žarko Lazetić.

13.30: (3,05) Javor (3,25) Čukarički (2,25)

Činjenica da 37. kolo ne donosi direktne okršaje u borbi za opstanak nagoveštava da bi konačni rasplet mogao da sačeka tek poslednje kolo u kojem će utakmice od posebnog značaja biti Spartak – Rad, Voždovac – Javor i Novi Pazar – Napredak.

SUPERLIGA SRBIJE – 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Radnik - TSC 0:3 (0:0)

/Stanojev 54, Tumbasević 79, Lukić 82/

Vojvodina - Spartak 1:1 (0:1)

/Mrkaić 75 - Tufegdžić 13/

OFK Bačka - Crvena zvezda 0:5 (0:4)

/Pavkov 15, Gavrić 25, 36, Petrović 32, Ivanić 86/

Subota

13.30: Metalac - Novi Pazar

13.30: (4,90) Inđija (3,45) Proleter (1,70)

13.30: (3,05) Javor (3,25) Čukarički (2,25)

13.30: (1,15) Napredak (7,00) Mladost (15,00)

13.30: (1,10) Rad (8,50) Mačva (19,00)

13.30: (14,00) Zlatibor (6,50) Radnički Niš (1,17)

16.00: (1,25) Partizan (5,70) Voždovac (9,50)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.