Uz podršku „Crvenih đavola“ do treće pobede u sezoni

Izvor: KGsport.info, 21.Feb.2018, 01:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz podršku „Crvenih đavola“ do treće pobede u sezoni

Nakon dužeg perioda „posta“, košarkaši kragujevačkog Radničkog večeras su ponovo obradovali svoje navijače. Uz podršku najvaternijih simpatizera „Crvenih đavola“, Kragujevčani su u hali „Jezero“ pobedili novosadsku Vojvodinu u 19. kolu Košarkaške lige Srbije, rezultatom 92:88 (27:24, 24:25, 22:24, 19:15).
Izabranici trenera Kusmuka odigrali su izuzetno motivisano i borbeno svih 40 minuta, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << čega su nagrađeni pobedom na kraju. Doduše, malo je falilo da se ponovi scenario iz utakmice sa Vršcem pre desetak dana koju su Kragujevčani izgubili nakon sjajno odigranog prvog poluvremena, ali je Fortuna ovoga puta ipak bila na strani domaćeg tima.
Gosti su od samog starta krenuli sa agresivnom odbranom po celom terenu, praveći pritisak prilikom prenosa lopte, na šta košarkaši Radničkog nisu adekvatno odgovorili u uvodnim minutima meča. Dve izgubljene lopte Kragujevčana omogućile su Novosađanima seriju od pet vezanih poena za 7:13 u 4. minutu susreta, zbog čega je trener Kusmuk morao da reaguje tajm-autom.
Ulazak Strahinje Jovanovića uneo je sigurnost pri prenosu lopte na protivničku polovinu terena, što je rezultovalo serijom 8:0 za preokret i prednost od pola koša nakon trojke Beadera u 7. minutu (18:17). Sjajni krilni centar Radničkog bio je nerešiva enigma za gostujuću odbranu u tim trenucima i zahvaljujući njemu, ali i odličnoj defanzivnoj roli Bojana Popovića, domaćin je stigao do maksimalnih „plus sedam“ na isteku devetog minuta (25:18). Ipak, do kraja ove četvrtine Novosađani su uspeli da smanje zaostatak i trojkom Silađija u poslednjim sekundama prve deonice spustili su se na „minus tri“ – 27:24.
Početkom drugog perioda Kragujevčani su upali u malu krizu, ali su ipak uspeli da održe rezultatsku distancu, prevashodno zahvaljujući Nikoli Pavloviću. A onda je krenulo: Filip Lalović je pogodio dve veoma važne trojke, nadovezao se i kapiten Milosavljević, pa je Radnički polovinom ove deonice po prvi put na meču došao do dvocifrene prednosti (48:36).
Međutim, usledili su novi „prazni minuti“ za domaći tim, što su gosti iskoristili da naprave seriju 13:3 i na poluvreme odu sa samo dva poena zaostatka (51:49). Treba istaći da su Šumadinci u ovoj četvrtini dozvolili svom protivniku čak devet ofanzivnih skokova, iz čega je proisteklo 13 poena na konto Novosađana.
Petnaestominutni odmor dobro je došao izabranicima trenera Kusmuka da se malo osveže i konsoliduju, a publici da uživa u plesnom umeću devojčica iz OŠ „Dragiša Luković Španac“. Na talasu nove energije, Radnički je otvorio treću četvrtinu sa tri vezane trojke i vratio dvocifreno vođstvo (60:50). „Lale“ su uzvratile serijom od 6:0, ali se domaćin nije dao, već je posle trojke Popovića i poena Demčešena sa linije penala ponovo poveo sa deset razlike (69:59).
Od tog trenutka Kragujevčani ulaze u kontraritam, prave neke neshvatljive greške, dok sa druge strane igrači Vojvodine počinju da vezuju pogođene šuteve van linije 6,75 metara i prilaze na samo poen zaostatka u 28. minutu (70:69). Da stvari budu gore po domaći tim, prvo je večeras indisponirani Filip Luković zaradio nesportsku, ujedno i petu ličnu grešku, a već u sledećem napadu povredio se Nikola Pavlović, koji je na kraju morao da bude iznet sa terena jer nije mogao da se osloni na nogu.
Gosti su sve ovo iskoristili da posle dužeg perioda dođu do vođstva (70:73), koje je ubrzo anulirano zahvaljujući poenima Strahinje Jovanovića sa linije penala, pa se u završni kvartal ušlo sa nerešenim rezultatom (73:73).
Poslednju četvrtinu Radnički otvara poenima Jovanovića i Milosavljevića, ali je onda usledio četvorominutni „post“ Kragujevčana, što je omogućilo gostima da naprave seriju 11:0 i dođu do maksimalnih „plus sedam“ u 36. minutu (77:84). Činilo se da Šumadinci bezglavo srljaju u još jedan poraz, ali tako nije mislio fenomenalni Strahinja Jovanović, koji je večeras odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone.
Popularni „Munja“ je sa četiri svoja poena najpre vratio Radnički u život, zatim je pogodio i Lalović, da bi Jovanović polaganjem kompletirao seriju od 8:0 i doneo svom timu pola koša prednosti dva minuta pre kraja susreta (85:84).
Usledio je uzbudljiv finiš. Prvo je Atanasov bio polovičan sa linije penala, da bi na drugoj strani Beader promašio šut za tri poena, ali je onda Filip Lalović uspeo da ukrade loptu i poentira uz faul. Bek Kragujevčana iskoristio je dodatno bacanje i doneo svojoj ekipi 45 sekundi pre kraja tri poena prednosti (88:85). Međutim, već u narednom napadu Silađi postiže poene posle ofanzivnog skoka uz faul Popovića i gosti 35 sekundi pre kraja dolaze do izjednačenja (88:88).
Tada je opet na scenu stupio najbolji akter večerašnjeg susreta Strahinja Jovanović, koji poentira za 90:88 i erupciju oduševljenja na tribinama „Jezera“. Ekipi Vojvodine je preostalo 18 sekundi za poslednji napad na utakmici, Berbakov je krenuo na polaganje, ali je usledila brutalna rampa Kolmena. Tačku na ovaj susret stavio je Jovanović sa dva pogođena bacanja za konačnih 92:88 i treći trijumf Kragujevčana u sezoni.
Strahinja Jovanović je odigrao briljantnu partiju i sa 28 poena predovodio svoj tim do pobede. Kapiten Đorđe Milosavljević je nakon dužeg vremena ponovo bio na svom uobičajenom nivou sa 17 poena (3/4 za tri poena), a izuzetno važnu ulogu u trijumfu kragujevačkog tima imao je i Filip Lalović sa 13 poena.
U gostujućem timu prednjačio je shodno očekivanjima Dejan Janjić sa 23 poena i 10 skokova. Dvocifreni u taboru „lala“ bili su još i Nikola Silađi sa 15 poena i 11 uhvaćenih lopti, kao i Aleksa Zarić sa 12 poena.
Pogledajte šta su nakon utakmice izjavili trener Radničkog Bojan Kusmuk i kapiten Đorđe Milosavljević, odnosno trener Vojvodine Filip Soček i najbolji strelac Novosađana Dejan Janjić:

Nakon ove pobede Radnički ima skor 3/16, odnosno pobedu više u odnosu na poslednjeplasiranu Slogu, a samim tim i veće šanse da na kraju sezone izbori opstanak u KLS-u.
U 20. kolu Kragujevčane očekuje gostovanje ekipi Dinamika, koju sa klupe predvodi nekadašnji trener KK Radničkog Miroslav Muta Nikolić.
M. P
Video: Zoran Đorđević/kkkradnicki.com

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neočekivan poraz košarkaša Vojvodine u Kragujevcu

Izvor: Radio 021, 21.Feb.2018

U 19. kolu KLS, košarkaši novosadske Vojvodine izgubili su na gostovanju od Radničkog rezultatom 92:88...Poraz je pomalo neočekivan, s obzirom na dobru formu novosadskog sastava, ali i poziciju Kragujevčana, koji su pretposlednji na tabeli...Sem početnog vođstva, gosti su u većem delu utakmice...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.