Usvojena promena sistema Jelen Superlige: Tri kruga i podela bodova!

Izvor: Blic, 03.Mar.2015, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojena promena sistema Jelen Superlige: Tri kruga i podela bodova!

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije jednoglasno je usvojio predlog promene sistema takmičenja Jelen Superlige, te će se prvenstvo igrati u tri kruga.

Zoran Šćepanović, predsednik Zajednice fudbalskih klubova Jelen Superlige, informisao je članove Izvršnog odbora da je 13 klubova iz aktuelnog sastava Jelen Super lige pismeno u predviđenom roku dostavilo potvrde o želji za promenom sistema takmičenja i uvođenjem plej-ofa i plaj-auta.

Borac iz Čačka,  Mladost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Lučana i Radnički iz Niša, glasali su za ostanak aktuelnog modela takmičenja. S druge strane, Partizan se jedini od 13 klubova izjasnio da ne dođe do podele bodova pre početka plej-ofa i plej-auta", piše na sajtu FSS.

Osam prvoplasiranih činiće plej-of grupu, preostalih osam plej-aut, a igraće se po jednokružnom bod-sistemu (dodatnih sedam kola). Uz to, u trenutku podele lige, dotadašnji broj osvojenih bodova biće podeljen sa dva, a dalje takmičenje krenuće sa novim brojem bodova. Jednoglasno je zaključeno da će upravo taj detalj uticati na porast kvaliteta i zanimljivosti takmičenja. Do 1. maja ove godine biće predočeni kalendari takmičenja za naredne dve sezone, uz prateće propozicije o takmičenju, koje će biti usvojene na jednoj od narednih sednica Izvršnog odbora.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

FSS usvojio model novog sistema takmičenja

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Mar.2015

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) jednoglasno je danas usvojio model novog sistema takmičenja od sezone 2015/16, čime je potvrđena odluka istog organa donesena prošle godine...Na osnovu predloga većine klubova, Superliga Srbije od naredne sezone zadržaće 16 članova, a posle dvokružnog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.