Uručenje nagrada za počasnog građanina Bečeja 1. avgusta na Dan ravnopravnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2021, 16:40

Uručenje nagrada za počasnog građanina Bečeja 1. avgusta na Dan ravnopravnosti

Predlog Komisije za dodelu godišnjih „Prvoavgustovskih nagrada“ i zvanja počasni građanin opštine Bečej, koje se dodeljuje svake pete godine, prihvaćeno je jednoglasno na jučerašnjoj 12. sednici Skupštine opštine Bečej i predsednik opštine Bečej Dragan Tošić uručiće priznanja u vidu plakete u nedelju na svečanoj sednici povodom Dana opštine, koja je zakazana za 10 sati.

Treće zvanje počasni građanin opštine Bečej u novom formatu, posle likovnog pedagoga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i slikara Viktora Škrabnja i privrednika i društvenog radnika Mihajla Ševića, pripalo je frontmenu muzičkog benda „Eva Braun“ i osnivaču i predsedniku humanitarne roditeljke organizacije DMD (Dišenova mišićna distrofija) Goranu Vasoviću.

Kada su godišnje „Prvoagvustovske nagrade“ u pitanju, ove godine će biti dodeljeno sedam. Četiri su kolektivne, Dom zdravlja Bečej, Krug intelektualaca „Braća Tan“, Kuglaški klub Vojvodina iz Bačkog Gradišta i bečejska Osnovna škola „Petefi Šandor“, a tri pojedinačne, likovni umetnik iz Bačkog Gradišta Čaba Rideg, generalni direktor kompanije „KWS“ dr Pavle Sklenar i renomirani violinista Đula Tol.

Priobalje Tise dobija sportski i ugostiteljski sadržaj

Na istoj sednici su doneta rešenja o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Bečej, konkretno prodaji nekoliko parcela u priobalju Tise namenjene sportsko-rekreativnom i turističko-ugostiteljskom sadržaju. Ponuda je stigla od kompanije Duna Improvment, koju zastupa direktor Andraš Balint. Po okončanju ovog kupoprodajnog posla, opštinska kasa bi trebala da bude punija za oko 98 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Radović: I Milošević bio „počasni građanin“ pa je pao sa vlasti

Izvor: Danas, 01.Avg.2021, 13:00

Kada je proglašen za počasnog građanina Valjeva pre nekoliko dana, predsednik Aleksandar Vučić po 12. put za devet godina od kako je na vlasti, postao je počasni „stanovnik“ nekog grada ili opštine širom Srbije, ali i Bosne i Hercegovine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.