Izvor: MozzartSport.com, 03.Feb.2021, 19:58

Uniks pregazio Mornar i plasirao se u četvrtfinale Evrokupa

Zahuktali ruski tim ostvario je novu ubedljivu pobedu i prošetao se grupom - 86:61

Košarkaši Mornara ostavili su bled utisak na gostovanju u Kazanju. Uniks je eksploatisao sve mane ekipe Mornara, kažnjavali su svako kašnjenje u odbrani i dobili su crnogorskog predstavnika zahvaljujući znatno boljim procentima šuta van linije 6,75.

Nadskočio je Uniks Barane, zaključao je reket i bio bolji u svim parametrima. Dominirao je ruski tim na oba kraja terena u meču koji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je obilovao izgubljenim loptama. Da je ekipa Dimitrisa Priftisa uspela da smanji prodate lopte i neutrališe Džonija Hamiltona, trijumf bi bio još ubedljiviji.

Uniks nije imao nikakvih poteškoća da savlada tim iz Bara i zadrži maksimalan učinak u TOP 16 fazi. Apsolutno ništa nisu mogli spolja da pogode košarkaši Mornara. Izdalo ih je najjače oružje – šut. Pokazalo se još jednom da izabranici Mihaila Pavićevića nisu isti tim sa i bez Džejkoba Pulena.

Neodgovorno su igrači Mornara igrali u odbrano, posebno oni koji su bili zaduženi za čuvanje Uniksovih najboljih šutera. Dozvoljavali su rivalu da šutira iz otvorenih pozicija, retke su bile situacije kada su odigrali zadovoljavajuću odbranu i ispratili protivnika. Sve to znali su da kazne igrači Uniksa, prvenstveno Ajzea Kenan i Džon Holand.

Uniks je već početkom treće stvorio nenadoknadivu razliku. U laganom ritmu priveo je tim iz kazanja meč kraju, nijednog trenutka nije bilo neizvesnosti oko toga ko će trijumfovati. Jedino se postavljalo pitanje konačne razlike na semaforu.

Pobedi Uniksa svi su dali doprinos. Listu strelaca predvodio je Kenan Ajzea sa 14 poena. Okaro Vajt je uz 12 poena dodao i šest skokova, a dvocifren je bio i Džon Holand (11 poena, pet skokova i četiri asistencije). U timu Mornara najefikasniji je bio Nemanja Gordić sa 14 poena. Pratili su ga Džoni Hamilton sa 12 poena i osam skokova i Ajzea Vajthed sa 11 poena, pet asistencija, po dva skoka i ukradene lopte, ali i četiri izgubljene koliko je imao i Nemanja Gordić.

EVROKUP, TOP 16 - 4. KOLO

Sreda

GRUPA H

Uniks - Mornar 86:61

/Kenan 14 - Gordić 14/

20.00: Andora - Gran Kanarija

GRUPA G

19.00: Budućnost - Virtus

21.00: Burg - Cedevita Olimpija

GRUPA E

20.00: Nanter - Unikaha

GRUPA F

20.30: Partizan - Lokomotiva

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Uniks i Virtus u četvrtfinalu Evrokupa, Teo pokvario Milojevićev debi

Izvor: RTS, 03.Feb.2021

Košarkaši Uniksa ubedljivo su savladali Mornar 86:61, u utakmici četvrtog kola top 16 faze Evrokupa. Ruski tim tako je postao prvi učesnik četvrtfinala takmičenja, gde im se pridružila i ekipa Virtusa, koja je sa 99:89 savladala Budućnost u Podgorici. . Uniks je prošle...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.