Izvor: HotSport.rs, 14.Sep.2015, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

US OPEN: Ni kiša, ni stravičan pad, ni publika – ništa nije sprečilo Đokovića da dođe do nove titule! (VIDEO)

Najbolji teniser sveta opravdao je taj epitet pobedom nad Rodžerom Federerom u finalu US Open za svoj treći Gren Slem pehar ove sezone.

Šampionski! Takav karakter pokazao je Novak Đoković u noćašnjem finalu i posle svih nedaća koje mu nisu išle na ruku. Konačnih 3:1 u setovima (6:4, 5:7, 6:4, 6:4) u meču koji je trajao tri sata i 23 minuta za svoju drugu titulu na ‘Flešing Medouzu’, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << a treći pehar od najvažnijih četiri u sezoni. Još uvek fali taj Rolan Garos…
Ali doći će i on jednog dana, sa ovakvom igrom i požrtvovanošću, ne bi smelo da se desi da izostane. Jer početak je bio veoma loš za Novaka, a tu je do izražaja došla njegova psihička priprema i stabilnost koju poseduje. Meč je kasnio čak tri sata zbog kiše u Njujorku, što je unervozilo publiku, ali i sve nas kraj malih ekrana.
A kada je počelo, već u četvrtom gemu smo bukvalno pretrnuli od straha! Zbog kiše je podloga bila veoma klizava, pa je srpski teniser doživeo stravičan pad pri čemu se još kako odrao i prokrvario.

(youtube / Sam Simo)
Vidno u šoku nastavio je meč i izgubio taj gem sa tri vezane greške, ali je posle pauze i intervencije lekara ipak sve krenulo na bolje. Napravio je brejk u sledećem servis gemu Rodžera Federera i odličnim servisima do kraja priveo set u svoju korist.
Međutim, veličina Rodžera Federera je nemerljiva i to se pokazalo i u drugom setu. Počeo je da pogađa linije, čime je značajno unervozio svog rivala i nekako je uspeo da tas na vagi prebaci na svoju stranu. U smiraj seta, kada se činilo da će otići u ‘taj-brejk’, uspeo je da oduzme servis Đokoviću i izjednači na 1:1.
Srećom, dalje od toga nije mogao, prevashodno jer mu to nije dozvolio srpski teniser. Borio se tada Nole i protiv publike, koja je konstantno bodrila Švajcarca, ali i nesportskim dobacivanjima ga ometala pri skoro svakom servisu. A onda u devetom gemu trećeg seta Novak pored svega dolazi do brejka i prilike da servira za set.
Tu je usledila prava drama. Đoković je uspeo da spasi dve vezane brejk lopte i sjajnim servisima osvoji četiri vezana poena za vođstvo od 2:1 u setovima. Ostao je još jedan set, a do njega je Đoković došao istim receptom kao i u prvom setu, samo bez teškog pada.
Napravio je rani brejk, došao do još jednog u sedmom gemu, ali je publika podigla Rodžera. Federer je uzvratio, došao do 5:4, a onda je Srbin spasio tri brejk lopte i servisima došao do pobede i svoje druge titule na Otvorenom prvenstvu SAD.
Bravo, majstore!

(youtube / Football12Comps)
The post US OPEN: Ni kiša, ni stravičan pad, ni publika – ništa nije sprečilo Đokovića da dođe do nove titule! (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Novak zadivio i svetske novinske agencije: Đoković kao Spartanac

Izvor: Blic, 14.Sep.2015

Najpoznatiji svetski mediji konstatuju da je najbolji teniser sveta Novak Đoković, uprkos tome što je protiv njega u finalu US opena navijalo više od 20.000 ljudi, u spartanskom stilu odneo pobedu nad Rodžerom Federerom...Agencija Rojters navodi da je Đoković pokazao od kakvog je materijala napravljen...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.