Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2020, 10:05

UEFA lomi u ponedeljak: Liga šampiona sa navijačima

Test u Superkupu Evrope je uspeo

Imala je UEFA pilot projekat na Superkupu Evrope između Bajerna i Sevilje. Prvi put nakon pola godine dozvolila je da na tribinama budu gledaoci.

Utakmici je prisustvovalo oko 15.000 navijača, što je manje od  trećine kapaciteta Puškaš arene. Bilo je dazo zeleno svetlo i za pet hiljada više, ali fanovi Bajerna su vraćali ulazinice i odustajali od puta za Budimpeštu.

Međutim, UEFA je zadovoljna kako je sve prošlo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i kako saznaje Mundo Deportivo, najverovatnije će u ponedeljak iz Niona biti saopšteno da će se utakmice Lige šampiona (verovatno i Lige Evrope, mada se ona ne pominje) igrati pred navijačima!

Jasno, biće kapaciteti stadiona svedeni na trećinu, ali i to je mnogo bolje nego kada na tribinama nema žive duše i čuje se kako se igrači tokom utakmice dozivaju na terenu.

UEFA će dati zeleno svetlo da se navijači vrate na stadione, ali konačna odluka o svemu tome biće u rukama svake države zasebno, jer će se ravnati prema njenim odlukama. Što se tiče Španije konkretno, utakmica između Huventuda i Partizana u košarkaškom Evrokupu u sredu uveče odigrana je pred 3.159 gledalaca, što je 25 odsto od kapaciteta dvorane. A, opet, to je zatvoreni prostor i rizik od prenosa zaraze je veća nego na stadionima.

Što se tiče ostalih zemalja, u Francuskoj je dozvoljeno do 5.000 ljudi na trbinama, u Italiji samo 1.000, u Nemačkoj je šarolika slika i zavisi od grada do grada, pa tako u Menhengladbahu je bilo više od 10.000 navijača, a u Minhenu, Kelnu, Leverkuzenu još važi zabrana.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

UEFA dozvolila povratak navijača na stadione

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2020

Poslije uspješne "pilot utakmice" između Bajerna i Sevilje u Superkupu, Izvršni odbor UEFA donio je odluku da za sljedeću sezonu u svim njenim takmičenjima (Liga šampiona, Liga Evrope..) dozvoli djelimičan povratak navijača na stadione.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.