Stadion u Briselu (©Reuters)
Stadion u Briselu (©Reuters)

UEFA lomi u ponedeljak: Liga šampiona sa navijačima

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.10.20. | 10:01

Test u Superkupu Evrope je uspeo

Imala je UEFA pilot projekat na Superkupu Evrope između Bajerna i Sevilje. Prvi put nakon pola godine dozvolila je da na tribinama budu gledaoci.

Utakmici je prisustvovalo oko 15.000 navijača, što je manje od trećine kapaciteta Puškaš arene. Bilo je dato zeleno svetlo i za pet hiljada više, ali fanovi Bajerna su vraćali ulazinice i odustajali od puta za Budimpeštu.

Izabrane vesti

Međutim, UEFA je zadovoljna kako je sve prošlo i kako saznaje Mundo Deportivo, najverovatnije će u ponedeljak iz Niona biti saopšteno da će se utakmice Lige šampiona (verovatno i Lige Evrope, mada se ona ne pominje) igrati pred navijačima!

Jasno, biće kapaciteti stadiona svedeni na trećinu, ali i to je mnogo bolje nego kada na tribinama nema žive duše i čuje se kako se igrači tokom utakmice dozivaju na terenu.

UEFA će dati zeleno svetlo da se navijači vrate na stadione, ali konačna odluka o svemu tome biće u rukama svake države zasebno, jer će se ravnati prema njenim odlukama. Što se tiče Španije konkretno, utakmica između Huventuda i Partizana u košarkaškom Evrokupu u sredu uveče odigrana je pred 3.159 gledalaca, što je 25 odsto od kapaciteta dvorane. A, opet, to je zatvoreni prostor i rizik od prenosa zaraze je veća nego na stadionima.

Što se tiče ostalih zemalja, u Francuskoj je dozvoljeno do 5.000 ljudi na trbinama, u Italiji samo 1.000, u Nemačkoj je šarolika slika i zavisi od grada do grada, pa tako u Menhengladbahu je bilo više od 10.000 navijača, a u Minhenu, Kelnu, Leverkuzenu još važi zabrana.


tagovi

UEFAnavijačiLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara