Izvor: MozzartSport.com, 23.Jul.2021, 13:43

U Sežaninu mrežu uhvatio se šampion, Dino Stančić posle Mure peca i Celje

Slovenački napadač je na startu prvenstva spakovao dva gola i trasirao Taboru put do trijumfa

Mura i Celje, poslednja dva slovenačka šampiona, nalaze se na začelju tabele. Za njih su rezervisane poslednje dve pozicije posle uvodnog kola, a upravo su njihovi dueli doneli najkvalitetniji fudbal. Utakmice o kojima će se u zemlji na obroncima Alpa izvesno vreme pričati. Možda ih potisne okršaj Tabor Sežane i Celja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na stadionu Rajko Štolfa (17.00).

17.00: (2.70) Tabor Sežana (2.95) Celje (2.70)

Da će biti podjednako uzbudljivo i ove, kao i prethodnih sezona u Sloveniji, odgovor je dalo prvo kolo. Celje i Maribor režirali su spektakl. Munjevito je Celje otvorilo utakmicu, spakovalo je dva brza gola i istrošilo se u vaterpolo uslovima. Prštala je voda na sve strane, igrači su skoro mogli i da zaplivaju, a bolji plivači bili su momci u ljubičastom. Gorenakov gol bio je tračak nade pred odlazak na odmor, a u nastavku je Maribor ogolio mane Celja i okrenuo domaćina.

Golovi, šanse, intenzitet… Slično je bilo i na duelu Mure i Tabor Sežane. Samo što se tamo o svemu pitao samo jedan tim. A, to nije aktuelni šampion. Raznela je Tabor Sežana prvaka, ispucala je kompletan arsenal oružja (3:0) i nagovestila Celju šta ga čeka. Bude li sastav Agrona Šalje pucao u poslednjoj liniji po svim šavovima, kao što je to slučaj bio protiv Maribora, mreža mu sigurno neće ostati netaknuta.

Celje je minule sezone jedva izvuklo živu glavu i sačuvalo prvoligaški status. Bio bi presedan da je branilac titule ispao. Uoči nove sezone Celje je napravilo ogroman broj promena u igračkom kadru, prodefilovalo je sijaset igrača, pa ne čudi nekompaktnost. Ali, evidentno je da kvaliteta ima. Biće potrebno vreme da se sve posloži i tu treba Tabor Sežana da vreba svoju priliku.

Jedna od prethodnih utakmica Celja i Tabor Sežane istorijska je jer se u slovenačkom fudbalu po prvi put koristila VAR tehnologija. Uvele su ove dve ekipe čudo tehnologije, koje im je kasnije donosilo radost, a često ga i kleli. Prošle sezone su četiri puta odmerili snage, i jedni i drugi su upisali po dva trijumfa, a onaj poslednji pripao je Celju. Taj trijumf je za Celje bio od neverovatnog značaja, jer su žuto-plavi za dlaku izbegli baraž.

SLOVENIJA 1 - 2. KOLO

Petak

17.00: (2.70) Tabor Sežana (2.95) Celje (2.70)

Subota

17.00: Bravo - Aluminij

20.15: Kopar - Mura

Nedelja

17.00: Radomlje - Olimpija

20.15: Maribor - Domžale

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.