Izvor: MozzartSport.com, 23.Jul.2021, 13:43

Superliga na Čika Dači posle 2.260 dana

Radnički iz Kragujevca u petak od 17.30 časova (Arena sport 1) dočekuje subotički Spartak na otvaranju 2. kola šampionata Srbije. Istog dana od 20 časova u Zaplanjskoj ulici se sastaju Voždovac i Proleter

Kragujevac je posle šest godina u eliti, Radnički se takmiči sa najboljim fudbalskim klubovima u zemlji. Crveni đavoli su na premijeri prošlog vikenda priredili iznenađenje i savladali Mladost u Lučanima (1:0), a u petak od 17.30 časova će pokušati da dođu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << do još jednog poduhvata i da savladaju Spartak iz Subotice.

Kapije Čika Dače su otvorene posle duže od godinu dana. Kragujevčani će imati priliku da uživo gledaju Superligu prvi put od 16. maja 2015. godine, kada je Radnički odigrao sa Jagodinom 0:0.

17.30: (4,10) Radnički Kragujevac (3,40) Spartak (1,95)

Radnički je u Lučanima došao do bodova kroz defanzivu. Duže od 90 minuta je Mladost bila dominantnija, ali je u dubokoj nadoknadi vremena Marko Mirić odneo u Kragujevac sva tri boda.

Izuzetno zanimljiva utakmica i velika pobeda. Moram da kažem da smo potpuno svesno prepustili terensku inicijativu domaćinu, što se ispostavilo kao dobar plan. Fudbal se igra zbog bodova i uvek je bolje odigrati onako kako smo mi igrali u Lučanima i pobediti, nego ređati šanse pred protivničkim golom i onda izgubiti”, kazao je kapiten Radničkog Stevan Kovačević, a zatim se okrenuo utakmici sa Spartakom:

Za nas igrače je velika stvar to što ćemo posle više od godinu dana ponovo da igramo pred svojim navijačima i osetimo taj dobro poznati huk sa tribine. Očekujem pun stadion, a mi ćemo dati sve što je u našoj moći da ne razočaramo naše verne pristalice”.

Kragujevčani još nisu kompletirali tim za ovu sezonu. Doduše, dva dana pre meča sa Spartakom su napravili krupan korak ka tome, pošto su angažovali dvojicu crnogorskih fudbalera, Momčila Raša i Miloša Brnovića.

Fudbaleri Spartaka se nisu proslavili na premijeri nove sezone. Golubovi su u Subotici odigrali nerešeno sa Radničkim iz Niša (1:1), a do boda su stigli zahvaljujući golu Lazara Tufegdžića iz penala u 82. minutu. Prethodno su Nišlije ostale sa igračem manje, posle isključenja Nikole Stankovića.

Gostujemo ekipi koja nas dočekuje u dobrom raspoloženju. Očeuje nas veliki posao u Kragujevcu. Radnički je kompaktna ekipa, koja je pobedila u Lučanima. Znamo njihove igrače i koliko mogu. Moramo da uđemo jako i hrabro u meč, onda rezultat neće izostati”, rekao je Savo Pavićević, trener Spartaka.

20.00: (2,10) Voždovac (3,20) Proleter (3,80)

Voždovac je u prvom kolu poražen od Čukaričkog sa 2:1, uprkos tome što je prvi poveo na Banovom brdu. Gotovo čitav taj meč su Zmajevi odigrali sa igračem manje, jer je Aleksandar Stanisavljević već u osmom minutu dobio direktan crveni karton. On je suspendovan za današnji meč.

S druge strane i Proleter je doživeo poraz. U Novom Sadu ga je deklasirao Partizan sa 4:0.

Ne zavarava nas taj rezultat. Znamo da je Proleter kvalitetna ekipa. Suprostavićemo mu se hrabro, mudro i sa puno energije”, uverava šef stručnog štaba Voždovca, Predrag Rogan.

SUPERLIGA SRBIJE – 2. KOLO

Petak

17.30: (4,10) Radnički Kragujevac (3,40) Spartak (1,95)

20.00: (2,10) Voždovac (3,20) Proleter (3,80)

Subota

18.55: (2,00) Radnički Niš (3,30) Napredak (4,00)

21.00: (1,10) Crvena zvezda (10,0) Mladost (23,0)

Nedelja

18.55: (3,20) Metalac (3,35) TSC Bačka Topola (2,25)

21.00: (5,50) Vojvodina (3,80) Partizan (1,65)

Ponedeljak

18.00: (2,50) Kolubara (3,10) Radnik Surdulica (3,00)

Odloženo

Novi Pazar - Čukarički

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.