U Beču obeležena godišnjica smrti Vuka Stefanovića Karadžića

Izvor: Danas, 10.Feb.2020, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beču obeležena godišnjica smrti Vuka Stefanovića Karadžića

Mnogobrojni Srbi koji žive u u Austriji su u petak 7. februara, na godišnjicu smrti Vuka Stefanovića Karadžića, odali počast i položili venac na spomenik reformatoru srpskog jezika, filologu, etnologu, diplomati i velikom borcu za srpski jezik i pravopis, saopštili su iz ASKD „Vilhemina Mina Karadžić“.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Beču obeležena godišnjica smrti Vuka Stefanovića Karadžića

Izvor: DANuBeogradu.rs, 10.Feb.2020

U Beču je 7. februara 2020. godine obeležena godišnjica smrti Vuka Stefanovića Karadžića, reformatora srpskog jezika, filologa, etnologa, diplomate. Mnogobrojni Srbi koji žive u u Austriji odali su počest i položili venac na spomenik velikom borcu za srpski jezik i pravopis. O liku i delu Vuka...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.