Izvor: DANuBeogradu.rs, 10.Feb.2020, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beču obeležena godišnjica smrti Vuka Stefanovića Karadžića

U Beču je 7. februara 2020. godine obeležena godišnjica smrti Vuka Stefanovića Karadžića, reformatora srpskog jezika, filologa, etnologa, diplomate. Mnogobrojni Srbi koji žive u u Austriji odali su počest i položili venac na spomenik velikom borcu za srpski jezik i pravopis. O liku i delu Vuka Stefanovića Karadžića, koja je svoja najvažnija dela objavio u … Članak U Beču obeležena godišnjica smrti Vuka Stefanovića Karadžića se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.

Nastavak na DANuBeogradu.rs...






Povezane vesti

Poetski kabare Ivo Andrić u Jazz kantini Lisabon

Izvor: DANuBeogradu.rs, 10.Feb.2020

Poetski kabare Ivo Andrić, koji se već četiri godine uspešno izvodi širom Srbije, Evrope, ali i širom sveta biće izveden u četvrtak, 20. februara 2020. od 20.00. U Jazz kantini Lisabon (Kombank dvorana) zablistaće glumci Narodnog pozorišta u Beogradu: Aleksandar Srećković – Kubura, Vjera...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DANuBeogradu.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DANuBeogradu.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.