U Atletskoj dvorani na Banjici svečano otvoren Belgrade Indoor Meeting

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 19:35

U Atletskoj dvorani na Banjici svečano otvoren "Belgrade Indoor Meeting"

Rekordan broj učesnika.

Međunarodni atletski miting "Belgrade Indoor Meeting" svečano je danas otvoren u Atletskoj dvorani na Banjici. Deveti po redu "Belgrade Indoor Meeting" nalazi se na listi svetske serije mitinga i ima srebrni status.

Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović izjavio je posle ceremonije otvaranja da je Beogradski miting postao tradicija.

- Ovo je deveti put da organizujemo ovaj miting i on je najveći do sada. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Imamo 167 atletičara iz preko 45 zemalja. Beogradski miting ima srebrni status, jedino iznad njega su mitinzi zlatnog statusa i za taj status ćemo se boriti u narednim godinama. Mogu slobodno da kažem da je Srbija postala zemlja atletike - istakao je Jevrosimović.

Direktor takmičenja "Belgrade Indoor Meeting" Mihail Dudaš dodao je da je cilj organizatora bio da unaprede uslove za takmičare.

- To se vidi po brojkama. Do sad imamo najveći broj učesnika. Velike stvari se dešavaju, deseti po redu će biti jubilarni i sigurno ćemo raditi na boljim efektima i na privlačenju još boljih takmičara. Pripreme su u toku što se tiče Svetskog prvenstva u krosu i očekujemo da će ono proći u najboljem redu. Do sad smo pokazali da možemo da budemo odlični domaćini - zaključio je Dudaš.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.