Svečano otvoren Belgrade Indoor Meeting

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 18:54

Svečano otvoren "Belgrade Indoor Meeting"

Međunarodni atletski miting "Belgrade Indoor Meeting" svečano je otvoren u Atletskoj dvorani na Banjici.

Deveti po redu "Belgrade Indoor Meeting" nalazi se na listi svetske serije mitinga i ima srebrni status.

Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović izjavio je posle ceremonije otvaranja da je Beogradski miting postao tradicija.

"Ovo je deveti put da organizujemo ovaj miting i on je najveći do sada. Imamo 167 atletičara iz preko 45 zemalja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beogradski miting ima srebrni status, jedino iznad njega su mitinzi zlatnog statusa i za taj status ćemo se boriti u narednim godinama. Mogu slobodno da kažem da je Srbija postala zemlja atletike", istakao je Jevrosimović.

Direktor takmičenja "Belgrade Indoor Meeting" Mihail Dudaš dodao je da je cilj organizatora bio da unaprede uslove za takmičare.

"To se vidi po brojkama. Do sad imamo najveći broj učesnika. Velike stvari se dešavaju, deseti po redu će biti jubilarni i sigurno ćemo raditi na boljim efektima i na privlačenju još boljih takmičara. Pripreme su u toku što se tiče Svetskog prvenstva u krosu i očekujemo da će ono proći u najboljem redu. Do sad smo pokazali da možemo da budemo odlični domaćini", zaključio je Dudaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Atletskoj dvorani na Banjici svečano otvoren "Belgrade Indoor Meeting"

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024

Rekordan broj učesnika...Međunarodni atletski miting "Belgrade Indoor Meeting" svečano je danas otvoren u Atletskoj dvorani na Banjici. Deveti po redu "Belgrade Indoor Meeting" nalazi se na listi svetske serije mitinga i ima srebrni status...Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.