Milan Stanković
Milan Stanković

Milan Stanković rođen u Beogradu 9. septembra 1987. godine je srpski pop folk pevač.
Javnosti je poznat nakon učestvovanja u serijalu Zvezde Granda 2007. gde je stigao do superfinala.
Izabran je za predstavnika Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2010. sa pesmom Ovo je Balkan na kojoj je radio proslavljeni Goran Bregović.

Zaštitni znak Milana jeste njegova frizura plavi čuperak jedinstvena na sceni kao i stil kojim se predstavlja. U četvrtoj godini je ostao bez oca koji je nastradao pod nerazjašnjenim okolnostima, vaspitala ga je majka za koju je vezan kao i sestra koja mu je najbolji prijatelj.
U osnovnoj školi je pohađao časove glume, glumio je u predstavama, i bio je jedan od najboljih đaka na dramskoj sekciji.
Još kao mali je voleo improvizaciju, pesme,
modu, i glumu, samim tim njegova ljubav prema pozornici je odigrala glavnu ulogu da se posveti muzici. Srednju medicinsku školu je pohađao, često je bio branitelj nežnijih i buntovnik, nailazio je na razumevanje profesora jer je svakog dana putovao od Obrenovca do Beograda i nazad.

U međuvremenu se prijavio na audiciju i na takmičenje Idol zbog toga je u školi dobio nadimak Idol. Zbog lošeg finansijskog stanja u porodici nije otišao na studije, već je odlučio da pomogne majci i zaposlio se u Domu zdravlja Obrenovac na odeljenju dijalize. Posao medicinskog tehničara je za njega bio izuzetno stresan ali zahvaljujući njegovoj pozitivnoj energiji koju je širio na odeljenju pacijenti su se osećali bolje.

Na nagovor sestre od ujaka prijavio se na audiciji za Zvezde Granda, veliku pomoć je dobijao od ujaka i na audiciji je odlično prošao gde je ostao zapažen od strane mnogih. Zbog stresnog perioda u životu, lošeg posla, dugog putovanja do grada, a kasnije i gubitka ujaka teško je bilo da pobedi na takmičenju ali je dao sve od sebe da ostavi utisak. Od plate je kupovao garderobu i kreirao svoj stil, zatim se preselio na Karaburmi kako bi bio blize takmičenju. O njemu su kružile loše glasine i tračevi, nije se obazirao na to već je postajao sve jači i bolji.

Za vreme velike turneje i koncerata Zvezde Granda Milan se zbližio sa koleginicom Radom Manojlović, iz prijateljstva se rodila ljubav koja je trajala dugih pet godina. Bili su u svim medijima zastupljeni, kao skladan i lep par, međutim raskid je usledio posle zahlađenja odnosa i problema u poslu. Danas su prijatelji i saradnici, posećuju se i zajedno pišu pesme. Po povratku iz Australije bio je među kandidatima za kasting za Evroviziju. Njegova pesma i fantastičan nastup je pobedio i predstavljao je u Oslu Srbiju. Osvojio je 13. mesto ali je javnost i publika ostala oduševljena njegovom pojavom i harizmom. Posle njegovog nastupa na Evroviziji došlo je do sukoba između njegove izdavačke kuće Grand i medijskog javnog servisa RTS kao i međusobnih trzavica, Milan je najviše podneo gubitak jer su sve njegove pesme bile zabranjene na televiziji i nije se pojavljivao.

Velika podrška njegove publike mu je dala snagu da izdrži i nastavi sa muzikom. Posle rešavanja sukoba Milan je izdao album, sa novim hitovima, koji se slušaju na svim mestima. Milan je skroman mladić, živi sa porodicom, običan mladić koga slava nije promenila već živi normalnim životom kao i svi ljudi. Bio je učesnik žirija Pinkove zvezdice na Tv Pink. Iza sebe ima veliki broj hitova i obožavatelje širom sveta, rado je slušan i nastavlja da zrači svojom neobičnom pojavom i imidžom svetske zvezde
.
Milan ima dva albuma a najveći hitovi su: Nešto protiv ljubavi, Mašina, Nisi mu ti žena, Faktor rizika, Od mene se odvikavaj, Luda ženo, Mama, Ovo je Balkan, Fejs, Gadure, Perje.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Nestao mladić iz Vranja

Nestao mladić iz Vranja

Vranjskoj policiji prijavljen je nestanak Milana Stankovića rođenog 1991. godine iz Vranja. Poslednji put je viđen u ponedeljak 11.03.2024 kada mu se gubi svaki trag. Imao je na sebi krem džemper, beli prsluk, sive farmerice. Policijia...

Izvor: OkRadio.rs, 16.Mar.2024, 14:39

Detaljnije >>

NESTAO MUŠKARAC IZ VRANJA Milanu Stankoviću se u ponedeljak izgubio svaki trag

Vranjskoj policiji prijavljen je nestanak Milana Stankovića rođenog 1991. godine iz Vranja.

Izvor: Blic, 16.Mar.2024

Detaljnije >>

Odustao od MONAŠKOG ŽIVOTA: Milan Stanković se vraća na estradu na velika vrata: Sve se drži u strogoj tajnosti

Odustao od MONAŠKOG ŽIVOTA: Milan Stanković se vraća na estradu na velika vrata: "Sve se drži u strogoj tajnosti"

Ovaj povratak su mnogi čekali.. Milan Stanković se u jeku popularnosti povukao sa javne scene. Pevač je odlučio da život promeni iz korena i da život posveti veri i Bogu. U medijima se godinama spekulisalo da je Milan odlučio da se zamonaši i da se posveti tom načinu života. Međutim, pevač je odustao od te ideje i planira povratak na muzičku scenu. Kada se na društvenim mrežama pojavio snimak na kom se vidi kako Milan peva na jednom veselju, svi su se pitali...

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2024, 16:43

Detaljnije >>

Milan Stanković se vraća na scenu

Milan Stanković definitivno se pomirio sa svojim bivšim saradnicima Džalom Bratom i Bubom Korelijem, a njihova...

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Feb.2024, 23:00

Detaljnije >>

(PAPARACO) MILAN STANKOVIĆ UHVAĆEN U AUTU OD 70.000 EVRA Evo kako danas izgleda pevač - kosa SVEZANA U REP, hteo da se zamonaši, a razvio je i biznis

Pevač Milana Stanković pre nekoliko godina povukao se iz sveta estrade i od tada se retko pojavljuje u javnosti.

Izvor: Blic, 22.Feb.2024, 15:35

Detaljnije >>

"PARE ĆU ULOŽITI U LOKALE" Rada Manojlović iskreno o Milanu Stankoviću, karijeri i ljubavnom životu: "Dve godine sam sama, tugujem i čekam voljenog"

Ekipa "Blica" uhvatila je pevačicu Radu Manojlović na aerodromu, a ona je sa nama podelila svoje planove kada je karijera u pitanju.

Izvor: Blic, 18.Feb.2024, 18:37

Detaljnije >>