Trojica srpskih plivača na prvenstvu sveta u Dubaiju

Izvor: Vesti-online.com, 13.Dec.2010, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojica srpskih plivača na prvenstvu sveta u Dubaiju

Trojica reprezentativaca Srbije u plivanju, Čaba Silađi, Ivan Lenđer i Velimir Stjepanović, učestvovaće na prvenstvu sveta u malim bazenima koje će od 15. do 19. decembra biti održano u Dubaiju.

U sredu, 15. decembra prvi startuje Silađi u kvalifikacijama trke na 100 metara prsno, a potom u disciplini 100 metara delfin stilom nastupaju Lenđer i Stjepanović.

Na šampionatu sveta najavljeno je učešće velikog broja evropskih, svetskih i olimpijskh šampiona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << među kojima su i svetski rekorderi Nemci Stefan Dajbler i Pol Biderman, prenosi Tanjug.

Dajbler je na poslednjem prvenstvu Evrope u malim bazenima u Ajndhovenu osvojio četiri zlatne medalje - na 50 slobodno, 50 i 100 delfin i u štafeti 4x50 mešovito, a svetski rekord na 50 delfin oborio je prošle godine.

Na šampionatu sveta učestvovaće i aktuelni olimpijski šampion na 100 metara slobodno Francuz Alen Bernar, a u američkoj reprezentaciji je čak 20 olimpijskih prvaka, među kojima su Rajan Lohte i Rebeka Soni.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.