Tri seta, dva sata i pobeda Lopeza

Izvor: S media, 19.Jun.2009, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri seta, dva sata i pobeda Lopeza

U četvrtfinalu Istborna Janko Tipsarević je poražen od osmog nosioca, 50-tog na ATP listi, Giljerma Garsije Lopeza iz Španije rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:3 posle dva sata i četiri minuta igre.

Prvi set:

Na startu duela viđena je poprilično ujednačena igra dvojice tenisera koji su bili sigurni prilikom svojih servisa i na taj način osvajali gemove uz nešto bolji procenat prvog servisa kod našeg tenisera koji je iznosio 70 odsto.

U četvrtom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << gemu Tipsarević posle duge borbe oduzima servis Lopezu ali mu Španac uzvraća istom merom odmah u narednom gemu, a sve je vraćeno na početak posle šestog gema.

U sedmom, Lopez ponovo oduzima servis Tipsareviću iskoristivši prvu brejk-loptu a zatim vođstvo uvećava na 5:3. Janko smanjuje, uz gem bez izgubljenog poena, ali na isti način Španac osvaja naredni i rešava set u svoju korist sa 6:4.

Drugi set:

Borba bez brejka potrajala je do četvrtog gema kada je srpski teniser preslikao početak startnog seta i oduzeo servis rivalu.

Međutim, ponovo, umesto da se rezultatski odlepi, srpski reprezentativac dozvoljava da Španac dođe do tri brejk-lopte od kojih koristi poslednju i tako uzvraća ribrejkom za 3:2.

U šestom gemu Tipsarević koristi novu brejk šansu, a onda sigurnom igrom uvećava vođstvo na 5:2. Osmi gem pripao je Lopezu, ali Janko već u narednom stavlja tačku na set - 6:3.

Treći set:

U četvrtom gemu ponovo je pao brejk, ali ovoga puta Lopez je u glavnoj ulozi. Sa servis gemovima prednost u odlučujućoj deonici bila je ogromna (4:1), a uz novi brejk Španac je stigao na korak od četrvtfinala.

Poslednji trzaj Srbija bio je brejk plus servis gem za 5:3, ali Lopez ne posustaje, i sa 6:3 šalje Janka kući.

Giljermo Garsija Lopez će u polufinalu igrati protiv Rusa Dmitrija Tursunova.

Nagradni fond ATP turnira u Istbornu igra se za 450.000 evra.

Rezultati četvrtfinala:

(8) Giljermo Garsija-Lopez (Španija) - Janko Tipsarević (Srbija) 6-4, 3-6, 6-3

(2) Dmitrij Tursunov (Rusija) - Denis Istjomin (Uzbekistan) 7-6 (8-6), 6-4

(4) Fabris Santoro (Francuska) - Ivan Ljubičić (Hrvatska) 3-6, 4-2, Ljubičić predao zbog povrede

Frenk Dančević (Kanada) - Leonardo Majer (Argentina) 6-7 (4-7), 6-4, 7-5

Polufinalni parovi su Garsija Lopez - Tursunov i Santoro - Dančević.
...

Vest u celini možete pročitati na sajtu S media

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.