Tipsarević poražen u četvrtfinalu

Izvor: RTS, 18.Jun.2009, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević poražen u četvrtfinalu

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Istbornu pošto je u četvrtfialnom meču izgubio od Španca Giljerma Garsije-Lopesa sa 2:1 u setovima - 6:4, 3:6, 6:3.

Tipsarević je propustio priliku da se nađe među četvoricom najboljih na turniru ponajviše zbog ležernije igre u trećem setu. Dozvolio je Špancu da napravi dva brejka i povede sa 5:1, da bi tek tada zaigrao angažovanije i preciznije.

Uspeo je naš Dejvis kup reprezentativac >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da brejkom smanji vođstvo protivnika na 5:2, a potom svojim servisom i na 5:3, ali je to bilo sve što je do kraja stigao da uradi. Garsija-Lopes je na svoj servis propustio prvu meč loptu, da bi posle dva časa i dva minuta igre iskoristio drugu i izborio zaslužen trijumf.

Tipsarević je u prvom setu prokockao lepu šansu za vođstvo. Poveo je sa 3:1, ali mu je kasnije pala koncentracija, što je Španac umeo da iskoristi, da bi u drugom takođe poveo istim rezultatom uspevši da izjednači rezultat.

Završnica meča između 52. i 50. tenisera sveta protekla je u znaku Garsije-Lopesa, koji je zasluženo slavio u njihovom prvom međusobnom duelu.

Protivnik Španca u polufinalu turnira, čiji je nagradni fond 450.000 evra, biće Rus Dmitrij Tursunov.

Poznati polufinalisti u Istbornu

U četvrtfinalu turnira tenisera u engleskom gradu Istbornu, koji se igra za nagradni fond od 450.000 evra,   postignuti su ovi rezultati:

(8) Giljermo Garsija-Lopes (Španija) - Janko Tipsarević (Srbija) 6-4, 3-6, 6-3

(2) Dmitrij Tursunov (Rusija) - Denis Istjomin (Uzbekistan) 7-6 (8-6), 6-4

(4) Fabris Santoro (Francuska) - Ivan Ljubičić (Hrvatska) 3-6, 4-2, Ljubičić predao zbog

povrede.

Frenk Dančević (Kanada) - Leonardo Majer (Argentina) 6-7 (4-7), 6-4, 7-5

Polufinalni parovi su Garsija Lopes - Tursunov i Santoro - Dančević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istborn: Tipsarević bez polufinala

Izvor: B92, 18.Jun.2009

Srpski teniser Janko Tipsarević izgubio je od Španca Giljerma Garsije-Lopesa sa 2:1 (6:4, 3:6, 6:3), u četvrtfinalu turnira u Istbornu...Srpski teniser pravio je brejkove u ranoj fazi prvog i drugog seta, ali je izgubio svoj servis čak pet puta što je za ovu vrstu podloge previše. Protivnik španskog...

Nastavak na B92...

Tipsarević eliminisan u Istbornu

Izvor: Sportske.net, 18.Jun.2009

Janko poražen u četvrtfinalu od Španca Lopeza. Naš teniser još jednom nije izdržao breme favorita. Šteta, mogao je do svog prvog polufinala u 2009. godini. U ostalim mečevima, Tursunov bolji od Istomina, Ljubičić zbog povrede predao Santorou.

Nastavak na Sportske.net...

Tipsarević bez polufinala na turniru u Istbornu

Izvor: NaDlanu.com, 19.Jun.2009, 13:22

BEOGRAD, 18. juna 2009. (Beta) - Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Istbornu pošto je izgubio od 50. tenisera sveta Španca Giljerma Garsije Lopesa sa 1:2 po setovima (4:6, 6:3, 3:6). U meču koji je trajao dva sata i tri minuta Tipsarević je osvojio...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.