Tresao se Monumental – River i Boka remizirali u 261. Superklasiku

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 00:42

Tresao se "Monumental" – River i Boka remizirali u 261. Superklasiku

Fudbaleri River Plate i Boke Juniors odigrali su još jedan meč za bodove u neverovatnoj atmosferi, a ovaj, 261. po redu, završen je nerešenim rezultatom - 1:1.

Strelci golova bili su Pablo Solari za River i Kristian Medina za goste.

River je tako zadržao oreol nepobedivosti i nakon sedam rundi, dok je Boka, u okviru druge, grupe B, ostala pri sredini tabele sa učinkom 2-4-1.

Zbirno, Boka i dalje vodi i u međusobnim duelima sa najvećim rivalom - ima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 90 pobeda, ovo je bio 85 remi, a 86 mečeva završeno je pobedom Rivera.

River je, da se samo računalo prvo poluvreme, razbio gradskog rivala, ali je na vođstvo čekao do 49. minuta.

Egzekutor je bio Solari koji je iz drugog pokušaja, nakon što mu je vremešni Romero odbranio prvi udarac, matirao čuvara mreže Boke.

Naravno, ne treba u ovim redovima posebno naglašavati kakav je vulkan sreće proradio odmah nakon gola "Milionera" - Monumental je eruptirao istog momenta.

Boka je, jednostavno, morala bolje od onoga što je prikazala do tada. Praktično, nisu pošteno ni zapretili iskusnom Armaniju u prvih sat vremena, ali je vrela krv igrača Boke, želja da pokažu koliko umeju na terenu večitog rivala, probudila dotad letargične goste.

Mat za Armanija stigao je u 70. minutu

Loše postavljanje odbrane, naon proboja Blanka, skupo je koštalo River, a 22-godišnji Kristijan Medina bio je u pravo vreme i na pravom mestu da dočeka loptu i pošalje je u mrežu - za muk u crveno-belom hramu fudbala.

Ipak, pravi junak gostiju je Romero.

On je sa još dve intervencije, malo je reći fenomenalne, stekao epitet apsolutnog junaka 261. Superklasika.

Nije Boka pobedila, ali je je prvi put od septembra 2022. ostala neporažena i usput dala gol na terenu najvećeg rivala u Argentini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.