Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2021, 16:50

Tornstra i drugovi pokvarili semafor na Filips stadionu: Debakl PSV-a kojem se niko nije nadao (VIDEO)

Ne ide Filipsovcima sa Roterdamsima, ali ovakvu katastrofu niko nije očekivao - 0:4

Sjajno je PSV počeo sezonu. Bio jedini tim koji je u prva četiri kola ostvario maksimalan učinak. Uz čak 14 postignutih golova. A onda je na red došao derbi sa Fajenordom. Noćna mora za sastav iz Ajndhovena. U košmare će pulenima Rodžera Šmita u narednom periodu dolaziti Jens Tornstra. Tvorac trijumfa ekipe iz Roterdama za pamćenje - 4:0.

Gotovo neverovatan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ishod, pogotovu kada se pogleda stanje na terenu. Nije PSV bio u podređenom položaju. Daleko od toga. Imao je češće loptu u nogama, pretio više... Na kraju je završio sa četiri gola u mreži, bez ijednog postignutog. Gosti su jednostavno bili previše ubojiti. Postigli su tri sjajna gola, četvrti je bio plod totalne predaje domaćeg sastava.

Počelo je fenomenalnim pogotkom Jensa Tornstre, posle sjajnog prodora Pedersena. Kada se činilo da će timovi na odmor otići praznih mreža, proleteo je desni bek Roterdamsa po svojoj strani, ubacio loptu na ivicu kaznenog prostora, gde je Tornstra uhvatio sjajan volej. Nije dozvolio lopti da padne, savršeno je zahvatio i poslao u mrežu iza nemoćnog Dromela.

Otišlo se na odmor i kada se očekivao odgovor Filipsovaca - hladan tuš. Igrao se 71. minut, vrlo jednostavna akcija gostiju, Sinistera dodaje do Linsena, a ovaj sa ivice kaznenog prostora efektnim udarcem u bliži ugao duplira prednost Fajenorda. Domaćin je ostao u šoku.

Tačku je novim sjajnim pogotkom stavio Tornstra. Sjajno je iskombinovao sa Dezersom, a onda genijalno poslao loptu u mrežu PSV-a pored dva defanzivca i golmana. Nije bio jak šut, već hirurški precizan. Po zemlji. Odbrana domaćeg sastava je samo pogledom ispratila kako lopta odseda u mreži. Indisponiranog domaćina dotukao je Dezers u prvom minutu nadoknade, posle asistencije Sinistere (druge na meču).

EREDIVIZIJA - 5. KOLO

Petak

Sparta - NEC 1:1 (1:1)

/Mijnans 44 - Okita 28/

Subota

Hereven - Fortuna Sitard 1:0 (1:0)

Vilem Drugi - Groningen 2:1 (2:0)

Ajaks - Kambur 9:0 (4:0)

/Timber 16, Berghis 19, Mazraui 29, Neres 38, 84, Tadić 60, Darami 64, Ale 67, Danilo 76/

Utreht - RKC 2:2 (1:2)

/Gustafson 4, Duvikas 52pen - Odgard 20, Butner 45/

Nedelja

Go Ahed Igls - Zvole 1:0 (0:0)

/Botos 77/

PSV - Fajenord 0:4 (0:1)

/Tornstra 45+1, 85, Linsen 71, Dezers 90+1/

16.45: (4,10) Herakles (3,50) AZ Alkmar (1,92)

16.45: (2,05) Vitese (3,45) Tvente (3,60)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.