Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2021, 09:46

Troipogidišnji post Filipsovaca protiv Fajenorda, vreme je za prekid loše tradicije

Derbi holandske Eredivizije igra se u Ajndhovenu. PSV silovito krenuo u novu sezonu, ima jedini maksimalan učinak, uz čak 14 golova na pet mečeva

Prvi veliki derbi u Erediviziji igra se danas (14.30) u Ajndhovenu – PSV dočekuje Fajenord. Filipsovci imaju odličan početak sezone, jedini su tim sa maksimalnim učinkom od četiri pobede.

Nije vicešampion Holandije izborio plasman u Ligu šampiona. Bolja je bila Benfika u plej-ofu, pa se četa nemačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stručnjaka Rodžera Smita morala da se zadovolji sa utešnom Ligom Evrope. Na premijeri drugorangianog takmičenje na tlu Starog kontinenta, PSV je na svom terenu odigrao nerešeno (2:2) protiv Sosijedada. Golove na Filips stadionu za domaći tim postigli su Mario Gece i holandski reprezentativac Kodi Gakpo.

14.30: (1,65) PSV (4,00) Fajenord (5,10)

Gigant iz Roterdama imao je očajnu prošlu sezone. Bilo je dosta promena u sastavu, a na klupu je stigao Arne Slot, nekadašnji trener AZ Alkmara koji je zamenio vremešnog Dika Advokata. Fajenord je startovao novi šampionat sa dva trijumfa, ali je protekle nedelje izgubio u Utrehtu (1:3). I Fajenord je u četvrtak imao međunarodnu obavezu, u Ligi konferencije. U gostima je odigrao bez golova protiv Makabija iz Haife.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

PSV igra i ove sezone na gol više. Na četiri utakmice Eredivizije Filipsovci su postigli 14 golova (skoro pet po meču). Najistureniji u špicu je Izraelac Eran Zahavi, nekadašnji prvi strelac šampiona Kine kada je nosio dresu Guangdžou R&F. Tu je i iskusni Nemac Mario Gece i talentovani Kodi Gakpo i Englez Noni Madueke, koji je ovog leta bio na meti mnogih klubova sa Ostrvu, ali je ostao veran PSV-u.

Gosti iz Roterdama nemaju problema oko sastava. Slot može da računa na sve igrače. Nemac Šmit, trener PSV-a, lišen je usluga Mesa Krekelsa, Ričarda Ledezme, Šurandija Sambe i Ibrahima Sangarea. Prve trojice nema u timu od starta sezone, dok se vezista iz Obale Slonovače, Sangare, povredio pre dve nedelje i nije igrao derbi protov AZ Alkmara proteklog vikenda i međunarodnu premijeru u grupnoj fazi Lige Evrope protiv tima iz San Sebastijana.

16.45: (4,10) Herakles (3,50) AZ Alkmar (1,92)

Kod gostiju, na startu šampionata Holandije raspucan je napadač Fajenorda Brajan Linsen, stralac tri gola.

PSV na svom terenu ima obe pobede, a postigao je čak devet pogodaka. U proteklom prvenstvu Eredivizije Fajenord je bio bolji. Sakupio je četiri boda. Slavio je na De Kujpu sa 3:1, dok je u Ajndhovenu bilo bez pobednika – 1:1. PSV loše prolazi u duelima sa ekipom iz Roterdama poslednjih godina. Nije pobedio već sedam mečeva, još od februara 2018. godine kada je dobio u gostima sa 3:1. Na šest međusobnih utakmice u nizu dolazio je tip GG.

EREDIVIZIJA - 5. KOLO

Petak

Sparta - NEC 1:1 (1:1)

/Mijnans 44 - Okita 28/

Subota

Hereven - Fortuna Sitard 1:0 (1:0)

Vilem Drugi - Groningen 2:1 (2:0)

Ajaks - Kambur 9:0 (4:0)

/Timber 16, Berghis 19, Mazraui 29, Neres 38, 84, Tadić 60, Darami 64, Ale 67, Danilo 76/

Utreht - RKC 2:2 (1:2)

/Gustafson 4, Duvikas 52pen - Odgard 20, Butner 45/

Nedelja

12.15: (2,70) Go Ahed Igls (3,05) Zvole (2,80)

14.30: (1,65) PSV (4,00) Fajenord (5,10)

16.45: (4,10) Herakles (3,50) AZ Alkmar (1,92)

16.45: (2,05) Vitese (3,45) Tvente (3,60)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Troipogodišnji post Filipsovaca protiv Fajenorda, vreme je za prekid loše tradicije

Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2021

Derbi holandske Eredivizije igra se u Ajndhovenu. PSV silovito krenuo u novu sezonu, ima jedini maksimalan učinak, uz čak 14 golova na pet mečeva..Prvi veliki derbi u Erediviziji igra se danas (14.30) u Ajndhovenu – PSV dočekuje Fajenord. Filipsovci imaju odličan početak sezone, jedini su tim...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.