Izvor: MozzartSport.com, 21.Jun.2021, 01:16

Tolima je šampion Kolumbije, Saisedo junak preokreta u Bogoti (VIDEO)

Tim iz Ibagee dobio u revanšu u prestonici sa 2:1 i stigao do treće krune

Slaviće se danima u Ibageu, glavnom gradu Tolime, jednog od 32 deprtamana koji čini Kolumbiju. Deportes Tolima je stigla do treće titulu u istoriji. Prethodne dve su osvojene 2003. i 2012. godine. Posle 1:1 na svom stadionu, u revanšu finala plej-ofa Aperture u prestonici, u Bogoti, Deportes Tolima je pobedila Miljonarios sa 2:1 posle velikog preokreta u drugom poluvremenu.

Junak meča bio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je iskusni napadač Huan Fernando Saisedo koji je postigao oba gola za goste, u 61. i 69. minutu. Ambasodori su propustili veliku priliku da se izjednače po broju titula sa rekorderom Atletiko Nasionalom iz Medeljina.

Ponedeljak, 23.00: (1,95) Urugavj (3,45) Čile (4,10)

Sve je mirisalo na 16. zvezdicu domaćina. Imali su odličan rezultat iz prvog meča, vodili su od 23. minuta golom Danijela Ruiza Rivere. On je pomalo srećno, ali na efektan način zatresao mrežu Tolime. Dobio je vezista Miljonariosa loptu iskosa sa leve strane, očekivao se centaršut, ali je Rivera šutirao na gol i efektno od prečke matirao loše postavljenog golmana Tolime Alvara Monteru.

U drugom poluvremenu – veliki preokret u režiji Saiseda. Prvo je na asistenciju Plate u 61. minutu sa nekoliko metara glavom izjednačio, a osam minuta kasnije usledila je novi šok za domaćine. Posle gužve, iz drugog pokušaja, Saisedo je opet iz neposredne blizine, ovoga puta nogom, doneo veliki trijumf gostima iz grada na kolumbijskom Andima.

U finišu gledao se VAR. Postojala je mogućnost da penal odluči šampiona. Jedan igrač Tolime je igrao rukom u svom šesnaestercu, ali glavni sudija nije pokazao na belu tačku. Usledilo je veliko slavlje fudbalera Tolime i titule posle devet godina posta.

Deportes je do treće krune u istoriji stigao, prvo eliminacijom Deportivo Kalija u četvrtfinalu sa ukupnom rezultatom 3:2, a zatim je u polufinalu bio bolji od Ekidada iz Bogote, takođe sa ukupnih 3:2. I sada je slavio istim rezultatom posle 180 minuta.

Miljonarios je nastavio loš niz, nije pobedio Deportes kod kuće od februara 2017. godine, odnosno na poslednja četiri susreta.

Los frutos que se cosechan después de entregar toda la pasión en la cancha ¡Grande @cdtolima!🏆⭐🥳🥳👏👏@BetPlayCO @Dimayor #LigaBetPlayDimayor #UnaLigaConMásPasión pic.twitter.com/pQgpAasXEM

Najzaslužniji za titulu Tolime je Ernan Tores, trener Los Piahosa koji je legenda upravo Miljonariosa, sa kojima je osvojio format Klausura 2012. godine, čime je prekinuo 24 godine dug period bez trofeja za tima iz Bogote. Tores je rođen u Ibageu pre 60 godina i ima dugu istoriju sa Deportes Tolimom, sa kojom je debitovao kao fudbaler 1980. godine. Sa istim klubom uplovio je i u trenerske vode 2007. godine, gde je bio trener golmana i tehnički pomoćnik glavnom strategu. Međutim, od kada je došao na mesto kormilara, nije uspeo da osvoji titulu sa voljenim timom kojim je upravljao od 2007. do 2011. godine, ali je sada u drugom mandatu uspeo da voljeni klub odvede na kolumbijski tron.

¡CAMPEONES! ¡CAMPEONES! ¡LA TERCERA LLEGÓ! ¡GRACIS DIOS MIO! 🌟🌟🌟 pic.twitter.com/2hndbTlgTN

Podsetimo, prošle godine titulu u Klausuri osvojila je Amerika iz Kalija koja je u dvomeču finala bila bolja od Santa Fea.

Pogledajte novu epizodu podkasta Euroforija u kojoj je gost bio fudbalski menadžer Darko Ristić...

KOLUMBIJA, APERTURA - FINALE PLEJ-OFA (REVANŠ)

Miljonarios - Tolima 1:2 (1:0) /prvi meč: 1:1/

/Rivera 23 - Saisedo 61, 69/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.