Tim: Za ovo sam se spremao kao dete, najbolji meč u karijeri

Izvor: RTS, 13.Nov.2019, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tim: Za ovo sam se spremao kao dete, najbolji meč u karijeri

Austrijski teniser Dominik Tim istakao je da je duel sa Novakom Đokovićem verovatno jedan od najboljih u njegovoj karijeri. Tim je u drugom kolu Završnog turnira u Londonu pobedio Đokovića rezultatom 6:7 (5-7), 6:3, 7:6 (7-5).
Dominik je skoro tri sata igrao kao u transu, snažnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << udarcima razoružavao prošlogodišnjeg finalistu i upisao drugi trijumf.

"Ovo je bio možda i moj najbolji meč do sada u karijeri. Bio je to klasik, epski meč, nešto što će se s vremena na vreme dešavati na velikim turnirima. Zaista poseban meč, nešto za šta sam se spremao i trenirao celog života, još od dečačkih dana. Pobeda u sjajnoj atmosferi, protiv legende ove igre. I povrh svega sam se plasirao u polufinale što je najbolja moguća stvar", rekao je Tim.
Prema sopstvenom priznanju, imao je sreće u taj-brejku odlučujućeg seta, kada se vratio iz rezultatskog minusa i furioznom serijom overio polufinale.
"Imao sam sreće jer sam se vratio posle 1:4 u taj-brejku. U svakom slučaju nezaboravan meč. Novak je najbolji teniser na svetu i znao sam da moram da uradim nešto posebno."
Momak iz Viner-Nojštata bio je mnogo agresivniji od rivala – upisao je čak 50 vinera, uz 44 greške, dok je Srbin završio sa odnosom 27:21.
"Meč je imao sve što trebalo. Novak je bio motivisan, igrao je sjajne poene, igrao sam ih i ja. Mislim da je meč zaslužio da bude odlučen u taj-brejku trećeg seta. Kada dva top 10 igrača igraju više od 155 minuta, u pitanju je nijansa, sreća. Bila je malo više na mojoj strani u tom taj-brejku."
Na taj način trenutno peti igrač planete je smanjio na 6-4 u međusobnom skoru.
"Znao sam da moram da igram ovako da bih pobedio. Protiv svakog ko se kvalifikovao za turnir morate da date maksimum za pobedu. Uradio sam to protiv Rodžera, evo sada i Novaka. Verovatno je Đoković sada najbolji igrač sveta, tako da sam bio svestan da moram nešto vanserijski da uradim nešto neobično i to sam i učinio. Udarao sam zaista, zaista snažno."
Pre Đokovića je u pobedio i Rodžera Federera, pa na iznenađenje mnogih, on drži prvo mesto u grupi "Bjern Borg" i imaće priliku da igra za finale.
"Mislim da je ovo prvi put da sam dobio zaredom dvojicu igrača iz 'velike trojke', to mi svakako daje mnogo samopouzdanja. Srećan sam i ponosan zbog prvog plasmana u polufinale. Bio je to veliki cilj, ali to nije dovoljno. Pokušaću da odigram dobar meč i sa Beretinijem. Sada mi je svakako lakše jer nemam taj pritisak, ali želim da nastavim u ovom stilu i da se koncentrišem na polufinale."
Saradnja sa Nikolasom Masuom mnogo mu znači – igra bliže liniji, lopticu hvata u penjanju i posebno je napredovao kod bekhenda. Na brzim terenima kakav je u londonskoj "O2 areni", ovakve sitnice mnogo znače. Rezultat je 25 pobeda i 9 poraza na tvrdoj podlozi u sezoni.
"Prva stvar je da sam popravio svoj agresivan stil igre. Izlazim više na mrežu, što je važno na ovoj podlozi. Ima mnogo drugih prednosti, bekhend gotovo nikad ne hvatam niz neugodne pozicije. Većinu vremena uspevam da ga pogađam iz dobre zone. Otuda mogu mnogo češće da odigram riskantniji udarac, a šansa da lopta bude u terenu je veće jer ova podloga to čini mogućim", zaključio je Tim.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Da bih pobedio Novaka morao sam odigram najbolji meč u karijeri!"

Izvor: Sportske.net, 13.Nov.2019

Dominik Tim porazio srpskog tenisera u sjajnom meču u Londonu...Austrijski teniser Dominik Tim sinoć je uspeo da savlada Novaka Đokovića u drugom kolu Završnog turnira u Londonu...Po sopstvenom priznanju, bio je to najbolji meč koji je Austrijanac ikada odigrao..."Verovatno je to bio najbolji meč...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.