Izvor: RTS, 08.Okt.2022, 22:48

Tijana Bošković: Sledi nam ključna utakmica na SP

Posle osme ubedljive pobede odbojkašica Srbije na svetskom prvenstvu izabranice Danijelea Santarelijaočekuju da nastave ubedljivu odbranu titule. Tijana Bošković je istakla da našem timu sledi možda i najvažnija utakmica za održanje koncentracije, a Maja Aleksić je uz zadovoljstvo zbog poslednje pobede istakla da je tim maksimalno spreman za nove izazove.
Srbija je savladala Tursku sa 3:0 u meču četvrtog kola grupe F druge faze >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << takmičenja na Svetskom prvenstvu i sa prvog mesta ide u četvrtfinale.

"Očekuje nas najvažnija utakmica od početka turnira. Bez obzira protiv koga budemo igrali, želimo pobedu i plasman u polufinale SP. Protiv Turske smo pokazali jednu solidnu igru u prva dva seta, dok smo u trećem imali jedan mali pad koncentracije. Uspeli smo da se vratimo i da pobedimo sa 3:0. Nikada nismo kalkulisali, sledi nam ključna utakmica u nokaut fazi SP, a mi ćemo da se potrudimo da pobedimo", rekla je Boškovićeva, preneo je zvanični sajt Odbojkaškog saveza Srbije.
Srpska odbojkašica Maja Aleksić rekla je da je zadovoljna pobedom protiv Turske.
"Sada nas očekuje teži deo. Bilo je nekih sitnijih grešaka na meču sa Turskom. To je normalno, jer je teško da odigramo celo prvenstvo bez greške. Videćemo ko će nam biti protivnik. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za četvrtfinale. Bićemo maksimalno spremnen, jer znamo zašto smo došle na SP", izjavila je Aleksićeva.
Odbojkašice Srbije su osvojile prvo mesto u grupi F sa 26 bodova i u nedelju će se preseliti u Gljivice gde će igrati četvrtfinale u kome će im suparnice biti odbojkašice Poljske.
Naše odbojkašice su već nadigrale selekciju domaćina Poljke u grupnoj fazi a u četvrtfinalu će igrati u utorak, 11. oktobra u Gljivicam.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.