Terzić otkrio koliko tačno iznosi Zvezdin dug: Plavšića smo prodali da bi nam otpisali 5.5 miliona!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Jun.2017, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić otkrio koliko tačno iznosi Zvezdin dug: Plavšića smo prodali da bi nam otpisali 5.5 miliona!

Dug Crvene zvezde je skoro pa prepolovljen.

To je u uvodnom delu Skupštine kluba otkrio generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

- U protekle tri godine smo smanjili dug za 13 miliona i pre ovih pregovora i potpisivanja sporazuma sa najvećim piveriocima iznosio je 40 miliona evra - rekao je Terzić i potom nastavio:

- Posle višemesečnih pregovora prošle nedelje je potpisan sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sa Marfin bankom prema kome je ugovoreno da do 15. jula platimo milion evra, a da nam 5,5 miliona evra bude otpisano. Zato je juče namenski prodat Srđan Plavšić u Spartu iz Praga za 1,3 miliona evra da bismo odmah isplatili Marfin banci milion. Tako je dug sveden na 33,5 miliona evra.

Foto: Marko Todorović

- Posle godinu dana teških pregovora sa još jednom bankom čije ime je dogovoreno da ne pominjemo, potpisali smo sporazum da nam otpišu polovinu ukupnog duga od 13,6 miliona evra uz obavezu plaćanja 6,8 miliona evra u narednih 18 meseci. Na taj način je dug sveden na 26,7 miliona evra. A postoji mogućnost da se revidiranje kamatnih stopa potraživanja banke umanje za još 1,2 miliona evra. S tim što treba ovih 6,8 miliona evra voditi kao uslovan otpis dok god ne isplatimo preostalih 50 odsto.

Terzić je takođe otkrio i da je Zvezda prodala Mihaila Ristića.

- Ugovorili smo i transfer Mihaila Ristića za dva miliona evra, ali taj novac se mora iskoristiti za plaćanje dospelih obaveza za dobijanje licence kao i za jačanje igračkog kadra tako da taj iznos nećemo kalkulisati u smanjenje duga.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Zvezdan Terzić

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Terzić: Nastavljamo da smanjujemo dug

Izvor: Beta, 27.Jun.2017

Generalni direktor kluba Zvezdan Terzić rekao je danas da je dug kluba u protekle tri godine smanjen za 13 miliona evra i najavio da će dug u narednom periodu biti dodatno smanjen."U protekle tri godine smo smanjili dug za 13 miliona i pre ovih pregovora i potpisivanja sporazuma sa najvećim poveriocima...

Nastavak na Beta...

Terzić: Dug 26,7 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2017

Ukupan dug Fudbalskog kluba Crvena zvezda sada iznosi 26,7 miliona evra, otkrio je danas generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić na sednici Skupštine kluba...Terzić je naveo da je sadašnje rukovodstvo za tri godine smanjilo dug za 13 miliona evra, a potom i ugovorilo potpisivanja značajnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.