Kako je Zvezdin dug prepolovljen za samo tri godine - Danas stiže zvaničan odgovor?

Izvor: Sportske.net, 27.Jun.2017, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je Zvezdin dug prepolovljen za samo tri godine - Danas stiže zvaničan odgovor?

Današnji dan u Crvenoj zvezdi obeležiće sednica Skupštine kluba, na kojoj bi trebalo da se obelodani tačan iznos aktuelnog duga. Prema poslednjim informacijama, on je drastično smanjen u odnosu na period od pre tri godine, kada je Zvezdan Terzić stupio na dužnost.

Sednica Skupštine FK Crvena zvezda biće održana danas od 18 časova u Medija centru stadiona “Rajko Mitić”.

Ono >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << što privlači najveću pažnju javnosti uoči ovog zasedanja, jeste obelodanjivanje aktuelnog duga, što bi večeras trebalo da se dogodi. Prema postojećim najavama, navijači Crvene zvezde mogu da očekuju odlične vesti po tom pitanju.

Podsetimo, pre tri godine, kada je Zvezdan Terzić preuzeo funkciju u Crvenoj zvezdi, klub iz Ljutice Bogdana bio je dužan 52 miliona evra. Danas, leta 2017, ''Novosti'' najavljuju da će na Skupštini biti saopšteno kako je dug smanjen na ispod 30 miliona!

Dakle, gotovo prepolovljen!

U tom trogodišnjem periodu, Crvena zvezda je osvojila i jednu šampionsku titulu, u sezoni 2015-16, ali nije bilo željenih rezultata na evropskoj sceni, pa ostaje da se vidi da li će novoizabrani delegati danas sve to oceniti kao uspeh aktuelnog rukovodstva.

Da se ponovo vratimo tri godine unazad...

Terzić je po dolasku u Zvezdu šest meseci obavljao funkciju v. d. generalnog sekretara, da bi u decembru 2014. izabran za generalnog direktora, što je funkcija koju i danas obavlja.

I već za tih šest meseci uspeo je da, kako je tada govorio, smanji dug za nekoliko stotina hiljada evra!

''Velika mi je čast što sam izabran za generalnog direktora Crvene zvezde. Ne bih da govorim o problemima već o njihovom rešavanju. Oni se moraju rešavati unutar kluba, i to je razlog zašto se nisam oglašavao povodom anonimnih pisama.

Otkad sam ovde, dug nije povećan, već je smanjen za nekoliko stotina hiljada evra.

Luka Jović nije ustupljen nikome, niti će biti. Mrđa, Milijaš i Ninković nisu oterani iz kluba. Učiniću sve da stanem agentima na put. Odrekao sam se plate u korist omladinske škole, radim 12 sati i postoji evidencija o tome koliko sam pozajmio klubu...

Vreme je da napravimo dva koraka unazad kako bismo ostvarili pet ka napred. Zla krv mora biti eliminisana, na ivici smo ambisa i potrebna nam je nova energija'', rekao je Terzić tog 21. decembra 2014, posle izbora na mesto generalnog direktora.

U međuvremenu je ostvaren i veliki transfer Marka Grujića u Liverpul prošle godine za sedam, odnosno šest miliona evra, s obzirom da je mladi vezista odigrao još polusezonu u Zvezdi i to je, naravno, značajno doprinelo poboljšanju finansijske situacije, uz nastavak saradnje sa glavnim sponzorom ''Gaspromom''.

Ipak, smanjiti dug za preko 20 miliona evra, uz sve prateće troškove, za samo tri godine je poduhvat koji bi mnogima izgledao kao ''nemoguća misija''. Aktuelna Zvezdna uprava na čelu sa Zvezdanom Terzićem je našla način kako da to ostvari, a koji je to način, trebalo bi da saznamo tokom večeri.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda smanjila dug na 30 mil, traži dve titule

Izvor: B92, 27.Jun.2017

U utorak je na programu sednica nove Skupštine Crvene zvezde, a kako prenose Večernje novosti, glavna vest biće da je dug smanjen na 30 miliona evra...Novi saziv Skupštine zaseda od 18 časova na stadionu Rajko Mitić, a osim duga u centru pažnje biće prethodna sezona bez trofeja...Kako prenose...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.