Suze Šarasa Jasikevičijusa, Žalgiris je prvi učesnik F4 u Beogradu! (foto)

Izvor: Sportske.net, 26.Apr.2018, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suze Šarasa Jasikevičijusa, Žalgiris je prvi učesnik F4 u Beogradu! (foto)

Košarkaši litvanskog prvaka uspeli su da prirede iznenađenje, kako su se preko Olimpijakosa plasirali među četiri najbolje ekipe u EL ove sezone.

Ekipa iz Kaunasa prvi je učesnik fajnal fora Evrolige za sezonu 2017/18, koji će se održati u beogradskoj "Kombank Areni".

Puleni Šarunasa Jasikevičijusa slavili su sa 3:1 u seriji protiv aktuelnog vicešampiona Evrope, ekipe Olimpijakosa. Četvrti meč, drugi u svojoj dvorani, rešili su u svoju korist rezultatom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 101-91.


Od starta je domaćin, nošen hukom sa punih tribina "Žalgirio Arene", zaigrao jako dobro, Vasa Micić je u uvodnim minutima utakmice pogodio dve trojke, Olimpijakos je ipak uspeo da ih isprati, pa se na prvi odmor otišlo sa pola koša viška u korist domaćina.

U nastavku ipak druga slika, Žalgiris je dobru igru iz prve četvrtine preneo i u drugu, dok je Olimpijakos ostajao bez rešenja u napadu, ali i u odbrani, pa je ubrzo prednost ekipe iz Kaunasa dostigla i dvocifren broj poena.

Na veliki odmor se otišlo sa 14 poena prednosti u korist Žalgirisa.

Nakon trećeg kvartala postalo je poprilično jasno da se Olimpijakos ove godine neće plasirati na F4. Žalgiris je nastavio sa sjajnom igrom, pa su nakon 30 minuta igre imali 22 poena prednosti.

Uspeli su puleni Janisa Sferopulosa da prepolove prednost rivala na ulasku u poslednji minut susreta.

Na 40 sekundi do kraja je Spanulis sa dva pogođena bacanja približio Oli na sedam poena minusa, ali je nakon toga Kostas Papanikolau zaradio nesportsku ličnu grešku, zato što je napravio prekršaj nad Pengosom pre nego što je krenulo vreme.

Nakon toga je grčkom reprezentativcu prekipelo, sasuo je šta je imao sudiji u lice, ovaj ga je počastio tehničkom, pa ga je poslao i u svlačionicu, kako mu je to bio peti prekršaj.

Pengos je nanizao tri penala, vratio 10 poena prednosti svojoj ekipi, a onda je na pola minuta do kraja Tupan dobio dva penala, pa je Žalgiris bio na pragu plasmana na F4.

Tako je i bilo, trener Žalgirisa Šaras Jasikevičijus nije mogao da sakrije suze u poslednjim sekundama susreta, a ekipa iz Kaunasa u polufinalu čeka boljeg iz duela Fenerbahčea i Baskonije, trenutno je 2:1 za turskog predstavnika, četvrti meč igra se u Vitoriji.

Zalgiris y Šarūnas Jasikevičius haciendo historia. Estarán en la Final Four de la #Euroleague. pic.twitter.com/9JdAF7VbLZ

— Luis Vallejo (@Lvallejocolom) 26. април 2018.
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Beogradska Arena

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Senzacija - Žalgiris na Fajnal foru!

Izvor: MozzartSport.com, 26.Apr.2018

Žalgiris je prvi overio kartu za Beograd i Fajnal for Evrolige! Litvanski sastav je stigao i do treće recke protiv Olimpijakosa i ubedljivim trijumfom od 101:91 potpisao se ispod slavlja od 3:1 u četvrtfinalnoj seriji! Prava senzacija gledajući iz ugla da je pre sezone malo ko mogao ovo da pretpostavi....

Nastavak na MozzartSport.com...

Rapsodija u zelenom: Žalgiris prvi učenik fajnal fora Evrolige

Izvor: Vesti-online.com, 26.Apr.2018

Košarkaši Žalgirisa prvi su učesnici fajnal fora Evrolige koji se od 18. do 20. maja održava u Beogradu. Liutvanski šampion je u četvrtom meču plej-ofa savladao Olimpijakos 101:91 (23:22, 28:15, 27:19, 23:35) i sa 3:1 u pobedama se plasirao među četiri najbolje ekipe Evrope...Meč u Kaunasu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Fener na srpski pogon, Obradović, Gudurić i Kalinić stižu u Beograd!

Izvor: Sportske.net, 26.Apr.2018

Poznat je i prvi polufinalni par predstojećeg F4 Evrolige, koji će održati u beogradskoj "Kombank Areni"...Košarkaši Fenerbahče Doguša drugi su učesnik fajnal fora "Turkish Airlines" Evrolige za sezonu 2017/18...Izabranici Željka Obradovića su u četvrtoj utakmici, drugoj u "Fernando Buesa"...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.