Žalgiris i Fener na Fajnal foru u Beogradu

Izvor: RTS, 26.Apr.2018, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žalgiris i Fener na Fajnal foru u Beogradu

Košarkaši Žalgirisa savladali su u Kaunasu, u četvrtoj utakmici četvrtfinalne serije, Olimpijakos 101:91 (23:22, 28:15, 27:19, 23:35) i tako postali prvi tim koji je obezbedio plasman na završni turnir Evrolige u Beogradu. Plasman na završni turnir obezbedio je i Fenerbahče pobedom od 3:1 u seriji nad Baskonijom.
Izabranici Šarunasa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Jasikevičijusa slavili su sa 3:1 u seriji protiv velikog velikog favorita u četvrtfinalu.Žalgirisa su do pobede predvodili Kevin Pangos sa 21, i o Edgaras Ulanovas sa 20 poena i devet skokova.

Srpski reprezentativac Vasilije Micić proveo je na parketu 22 minuta postigavši devet poena, dva skoka i jednu asistenciju.
U ekipi Olimpijakosa, standardno dobar, bio je Vasilis Spanulis sa 19 poena i šest asistencija. Janis Strelnijeks je ubacio dva poena manje, dok je Nikola Milutinov postigao tri poena uz šest skokova.
Najprijatnije iznenađenje Evrolige u polufinalu elitnog takmičenja igraće sa ekipom Fenerbahčea.
Turski tim slavio je sa 92:83 u četvrtom meču serije i sa 3:1 u pobedama obezbedio mesto na završnom turniru elitnog takmičenja.

Ekipu Željka Obradovića su do pobede predvodili Marko Gudurić sa 22 poena i Nikolo Meli sa 20. Sjajnu partiju pružio je i Nikola Kalinić postigavši 13 poena. U redovima Baskonije najefikasnije je bio Vinset Porije sa 14 poena.
Fajnal for će se od 18. do 20. maja igrati u Beogradu. 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.