Surovi Đoković! Nova lekcija Monfisu pred njegovom publikom

Izvor: MozzartSport.com, 31.Okt.2014, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Surovi Đoković! Nova lekcija Monfisu pred njegovom publikom

Srpski as posle nešto više od sat i po vremena igre savladao Francuza i obezbedio plasman u četvrtfinale turnira u Parizu

Monfis će i dalje morati da sanja pobedu nad Novakom Đokovićem! Iako je igrao na svom terenu, pred svojim navijačima, Francuz je po 11. put morao da se pokloni srpskom majstoru - 3:6, 6:7, koji će u četvrtfinalu Pariza igrati protiv starog rivala Endija Mareja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Novak je pomalo nesigurno otvorio meč, lako izgubio dva poena i izgledao je da bi Monfis odmah mogao do brejka (15:30), ali ubrzo se srpski as konsolidovao i zaigrao kako ume – 1:0. U drugom gemu došao je do tri vezane šanse da oduzme servis protivniku i već prvu iskoristio.

Posle sigurnog vođstva od 3:0 Đoković je malo smanjio gas, svaki od tenisera do kraja seta sigurno je osvajao gemove na sopstveni servis, tako da prvi deo igre završen rezultatom 6:3.

Francuz je drugi set odigrao daleko bolje nego prvi, pa je Nole imao mnogo više problema. A nije izgledalo da će tako biti kada je prvi reket sveta u trećem gemu po drugi put napravio brejk na ovom meču. Monfis je odmah uzvratio, zatim se ponovo našao u nezavidnoj situaciji (dve brejk šanse za Srbina), ali je uspeo da se izvuče i dobije na samopouzdanju. Od tog momenta vodila se velika bitka, pošto su obojica bili sigurni na svoje servise. Gaelu Monfisu krenulo je sa osnovne linije, pa je do devetog gema napravio čak osam asova, računajući samo drugi deo igre.

Najbolji teniser planete našao se u situaciji da dva puta mora da servira za opstanak u setu i oba puta je uspeo, a onda se ušlo u taj-brejk. Đoković je tada još jednom pokazao kako njegova psohološka stabilnost mnogo znači u takvim situacijama. Već posle prvog mini brejka (3:1) našeg asa Monfisova igra potpuno se raspala, što Nole nije oprostio za konačnih 7:2 u taj-brejku.

(foto: Action Images)
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.