Izvor: MozzartSport.com, 25.Jan.2021, 12:12

Superliga na egzotičnoj destinaciji: Može li neko iz Dominikane da se nametne za Katar?

Prvi od dva prijateljska duela reprezentacije Srbije na severnoameričkoj turneji na programu je od 22 časa

Reprezentativni fudbal kad mu vreme nije. Evropljani igraju klupska takmičenja, Srbi hvataju zalet za nastavak ovdašnjeg prvenstva, a improvizovana selekcija naših igrača nalazi se na drugom kraju sveta. U pokušaju da poboljša imidž i prijeteljskim utakmicama na egzotičnim destinacijama nagovesti bolje dane pred početak kvalifikacionog puta za Mundijal u Kataru. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Mada je teško očekivati da bilo ko od fudbalera koji se namere na Dominikansku Republiku i Panamu bude u konkurenciji za dva meseca, kad budu počele takmičarske utakmice vredne plasmana na Prvenstvo sveta, susret u Santo Domingu (22 časa, RTS 1) je prilika za promociju Superlige.

Jer, sa izuzetkom Ranka Veselinovića iz Vankuvera, svi ostali igrači za ovu priliku na poziciju glavnokomandijućeg prekomandovanog Ilije Stolice stižu iz elitnog ranga našeg fudbala. S tim da je i taj sastav okrnjen za članove Crvene zvezde, dok se Partizanov Filip Stevanović povredio tokom treninga u Staroj Pazovi, pa će na teren uglavnom momci iz Vojvodine, Čukaričkog, Voždovca. Ovo im je jedna od retkih prilika da se nametnu budućem selektoru za akcije državnog tima kad na programu budu kvalifikacije za Katar.

„Dočekani smo sa velikim respektom, našu utakmicu predstavljaju sa velikim poštovanjem i uvažavanjem. Posebno ističu da je ovo za njih istorijski meč, nemaju prilike da ugoste evropsku selekciju. Imaćemo maksimalno ozbiljan pristup, bez obzira što nam se igrači nalaze na sredini pripremnog perioda. Morali smo da promenimo vremensku zonu i klimu. Ovde smo četiri dana, verujem da ćemo pokazati da smo se prilagodili“, istakao je Ilija Stolica, kormilar mlade reprezentacije, od Fudbalskog saveza Srbije ovlašćen da do izbora selektora A tima vodi reprezenatciju na severnoameričkoj turneji.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

S obzirom da se ovaj tim okjupio prvi put (verovatno i jedini), teško je proceniti ko će biti starter, ali Sportski žurnal pretpostavlja da bi šansu od prvog minuta na stadionu „Feliks Sančez“ trebalo da dobiju momci koji su odskočili igrama u jesenjem delu prvenstva. To bi moglo da znači da će braniti Đorđe Petrović iz Čukaričkog, odbranom komandovati Proleterov Aleksandar Andrejević i Nemanja Mićević iza koga su meseci afirmacije u dresu lučanske Mladosti, dok se po bokovima očekuju bivši i sadašnji prvotimci Partizana, Nikola Aksentijević i Slobodan Urošević.

Imajući u vidu da je Jovan Nišić donedavno bio kapiten mlade reprezentacije baš kod Stolice, relano je pojavljicvanje prvotimca Voždovca u startnih 11, dok bi mu društvo na mestu zadnjeg veznog pravio Aleksa Pejić iz Proletera. Ofanzivni deo tima mogao bi da izgleda vrlo zanimljivo, pošto su golovima i asistencijama u prvom delu sezone Veljko Birmančević, Lazar Tufegdžić i Miljan Vukadinović imali snažan uticaj na učinak Čukaričkog, Spartaka i Vojvodine, a u špicu se očekuje prvoi strelac Superlige, Milan Makarić iz Radnika.

Fokusirani smo na nas, kako hoćemo da radimo i funkcionišemo. Moram da naglasim da sam prezadovoljan odnosom i pristupom igrača prema obavezama, lako su prihvatili sve zahteve. Domaćin je nedavno igrao sa Portorikom (0:1), ima nekoliko zanimljivih igrača koji nastupaju u Evropi. Kvalitet je na našoj strani, očekujem da nametnemo svoju ideju u igri“.

Čim se završi susret u Dominikani, selekcija Srbije će se preseliti u Panamu, na kontrolni duel sa učesnikom poslednjeg Mundijala (28. januara), koji je uskočio u poslednji čas, jer je otkazano odmeravanje snaga sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Meč se igra tri dana posle susreta u Santo Domingu, videćemo koliko će igrači koji budu imali veliku minutažu protiv Dominikanske Republike biti upotrebljivi za duel u četvrtak. Ovde smo došli sa ciljem da svi dobiju šansu i već u prvom susretu obezbedimo određenu minutažu za veliki broj fudbalera“, obrazložio je Ilija Stolica i pojasnio da imo pravo na šest izmena.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.