Sunovrat Intera, Krasić začinio povratak golom Đenovi

Izvor: Blic, 21.Nov.2010, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sunovrat Intera, Krasić začinio povratak golom Đenovi

Fudbaleri Juventusa pobedili su u 13. kolu Serije A ekipu Đenove sa 2:0. Strelci su bili Miloš Krasić i domaći igrač Eduardo koji je zatresao sopstvenu mrežu. Mnogo zanimljivije je bilo u nastavku programa gde je ekipa Kjeva savladala Inter sa 2:1, a Parma odigrala 1:1 sa Lacijom.

Kao što se moglo pretpostaviti, Juventus je od početka meča nametnuo svoju igru više nego slabim domaćinima, koji iz kola u kolo igraju sve lošije.

Juventus je poveo u 17. minutu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čudnim auto-golom. Šut Klaudija Markisija sa 15 metara pogodio je stativu, lopta se potom odbila od glave golmana Eduarda i otkotrljala se u mrežu.

Brzi auto-gol je još više skrhao Đenovu, a onda je na scenu stupio povratnik na teren Miloš Krasić. Reprezentativac Srbije se sjurio ka kaznenom prostoru pokraj Domenika Krišita, koji nije mogao da ga zaustavi. Zatim je pogledao kako je postavljen golman Eduardo i raspalio je po lopti u svom stilu za 2:0.

Odmah posle gola Krasić je zaradio i žuti karton ali je svoju misiju ispunio a to je da donese crno-belima nova tri boda.

U nastavku susreta Luiđi del Neri nije želeo da forsira plavokosog igrača Juventusa, te je Krasića u 61. minutu zamenio Sisoko. Najbolju priliku za pogodak fudbaleri Đenove propustili su u 83. minutu kada je rezervista Husin Kardža pogodio prečku.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja tako da je Juve sa tri nova boda dospeo do treće pozicije. Nju je zadržao i nakon drugog dela programa jer je Inter nastavio sa očajnim igrama i izgubio je rezultatom 2:1 od Kjeva.

Klupa Rafaela Beniteza bi doživela žestok potres i da je na gostovanju Kjevu serija od četiri meča bez pobede nastavljena remijem, a posle ovakve utakmice, ko zna šta će se tokom večeri dešavati u klubu.

Igrači Kjeva su od starta do finiša igrali hrabro, srčano, a bez obzira na duge periode poseda lopte Intera, bilo je jasno da će njihova odbrana teško biti probijena.

Šok je najavio Pelisije u 29. minutu, prednost je dugo održavao Sorentino sjajnim intervencijama, a sve je bilo rešeno u 82. minutu kada je Moskardeli završio lepu akciju iz blizine - 2:0!

Pritisak Intera u završnici je omogućio Etou da postigne utešni gol u 92. minutu, ali ništa više od toga.

Crna serija "neroazura" je ekipu ostavila na "minus devet" u odnosu na gradske rivale, a za Milanom od ovog kola dodatno zaostaje i donedavni lider Lacio, koji je odigrao samo 1:1 sa Parmom.

Sampdorija je jedva izvukla pobedu iako je 37. minuta igrala sa igračem više na gostovanju Lećeu. Pacini je najavio trijumf u 8. minutu, a kada je Ševanton krenuo u tunel pre vremena, a četiri minuta kasnije Pacini iz penala udvostručio prednost Sampe činilo se da će ekipa lako upisati tri boda.

Ipak, Leće je nateralo Pacinija da u samom finišu postavi konačnih 3:2 i ubeleži het-trik.

Serija A, 13. kolo:

Đenova - Juventus 0:2 (0:2)

(Eduardo 18 a.g., Krasić 23)

Breša - Kaljari 1:2

(Karačiolo 20p - Matri 63, 66)

Katanija - Bari 1:0

(Terlici 84)

Ćezena - Palermo 1:2

(Bogdani 24 - Iličić 11, Mikoli 51)

Kjevo - Inter 2:0

(Pelisije 29, Moskardeli 82 - Eto 90+2)

Leće - Sampdorija 2:3

(De Mikele 72, Diamutene 83 - Pacini 8, 41p, 88)

Parma - Lacio 1:1

(Krespo 23 - Flokari 45)

Napoli - Bolonja 20:45h

Subota:

Roma - Udineze 2:0

Milan - Fiorentina 1:0

Tabela: Milan 29, Lacio 26, Juventus 23, Roma 22, Napoli 21, Inter 20, Palermo 20, Sampdorija 19, Kjevo 19, Udineze 17, Đenova 17, Fiorentina 15, Katanija 14, Bolonja 14, Kaljari 14, Parma 12, Leće 12, Breša 11, Ćezena 11, Bari 8.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.