Sukobi levičara i desničara u Kemnicu odlažu meč Cvajte

Izvor: B92, 01.Sep.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi levičara i desničara u Kemnicu odlažu meč Cvajte

Meč nemačke druge lige između Dinama i Hamburgera otkazan je na zahtev policije, jer se u isto vreme održavaju skupovi levičara i desničara u Kemnicu.

Kemnic je proteklih dana bio poprište ozbiljnih sukoba dve strane posle ubistva Nemca, za koje su osumnjičena dvojica migranata.

Suštinski, utakmica je otkazana jer policija strahuje da bi navijači sa utakmice druge nemačke lige mogli doći u Kemnic i pridružiti se demonstracijama, koje su za subotu poslepodne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najavili ultradesničari.

Takođe, policija je upozorila da neće imati dovoljno snage da obezbedi utakmicu i seriju demonstracija, koje će u subotu biti održane u Kemnicu.

U sukobima levičara i desničara u tom gradu povređeno je ukupno šest osoba, a policija se našla na meti kritika zbog nespremnosti da se suoči sa učesnicima nasilnih protesta.

Ubistvo Nemca je pokrenulo talas reakcija u ovom gradu koji se nalazi na istoku Nemačke, a protestima je, prema različitim procenama, prisustvovalo ukupno oko 7.500 ljudi. Suprotstavljene grupe su se gađale petardama i flašama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.