Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Sep.2018, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti ekstremne desnice i njihovih protivnika večeras u Kemnicu

Nekoliko skupova raznih ekstremnodesničarskih grupa spojiće se večeras na protestu u Kemnicu u istočnoj Nemačkoj, gde je protekle nedelje održano više demonstracija posle ubistva jednog Nemca, za koje su osumnjičena dvojica migranata iz Sirije i Iraka.

Njihovi protivnici takođe večeras organizuju kontrademonstracije u tom gradu.

Na tihi marš su pozvali antimigrantska Alternativa za Nemačku (AfD) >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i antimuslimanska Pegida. Pored toga grupa Pro Kemnic koja je u centru ovonedeljnih protesta u tom gradu sazvala je sopstveni protest, prenosi nemačka agencija dpa.

Organizatori se nadaju da bi ovo moglo da označi početak šireg krajnje desničarskog pokreta u istočnoj Nemačkoj.

S druge strane članica parlamenta u Saksonije za levičarsku stranku Die Linke Suzane Šaper rekla je juče da je cilj kontrademonstracija da se pokaže da je Kemnic, treći grad po veličini u Saksoniji, tolerantan grad, prenosi dpa.

Član saveznog parlamenta za Socijaldemokratsku partiju Detlef Miler rekao je da su događaji u Kemnicu narušili ugled grada i da je cilj kontrademonstracija da se pokaže da tu postoji aktivno civilno društvo.

Večerašnji rivalski protesti će biti test za organe reda da li će moći da očuvaju mir posle nasilnih scena prošle nedelje i napada na strance po ulicama grada koji su šokirali Nemačku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.