Štimac i zvanično Zvezdin: Kao da nisam odlazio

Izvor: RTS, 25.Dec.2019, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štimac i zvanično Zvezdin: "Kao da nisam odlazio"

Bivši srpski reprezentativni centar Vladimir Štimac i zvanično je od danas član Crvene zvezde, sa kojom je potpisao ugovor do kraja sezone. Štimac: Zvezda je moja kuća, kao da nisam odlazio.
Kako smo juče i najavili, borbeni centar se treći put vratio u tim sa Malog Kalemegdana i zadužio dres sa brojem 91.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prethodno ove sezone nastupao za ekipu Fenerbahčea, koju trenera srpski trener Željko Obradović.
Tokom bogate karijere Štimac je igrao za Žalgiris, Ventspils, Crvenu zvezdu, Nimburk, Unikahu, Bajern i Estudijantes, kao i za najveće i najznačajnije turske klubove EFES, Banvit, Bešiktaš i Fenerbahče.
Sa Crvenom zvezdom je osvojio duplu krunu 2016. godine (ABA ligu i prvenstvo Srbije) i igrao TOP 8 fazu Evrolige, a sa reprezentacijom Srbije osvojio je čak sedam medalja. Kao član mlađih selekcija četiri zlatne medalje, a sa seniorskim timom tri srebra, uključujući Olimpijske Igre u Riju 2016, i na vrobasketu 2017. godine u Turskoj.
Povratkom Vladimira Štimca Crvena zvezda je, kako stoji na sajtu crveno-belih, dobila igrača i čoveka koji zna obaveze i težinu dresa koji će nositi.
Štimac će novi debi u crveno-belom imati u petak na gostovanju ekipi Zenita u okviru 16. kola Evrolige.
Štimac: Zvezda je moja kuća, kao da nisam odlazioPovratnik u Crvenu zvezdu Vladimir Štimac izjavio je da se sada oseća kao da nikad nije ni odlazio iz Zvezde. Iskusni 32-godišnji košarkaš po treći put u karijeri igraće za Zvezdu u koju dolazi nakon tromesečne epizode u Fenerbahčeu.
"Kao da nikad nisam odlazio, Zvezda je moja kuća, ovde se osećam najlepše. Srećan sam što sam se vratio", rekao je Štimac novinarima na treningu.
Štimac dodaje da je pratio igre i rezultate Crvene zvezde ove sezone.
"Tim je odličan, imam dosta mladih igrača. Šta je cilj? Da radimo dobro i da se borimo".
Bivši reprezentativac kaže da je puno naučio za kratko vreme u Fenerbahčeu.
"Dosta mi je pomogao period u Fenerbahčeu. Bio sam kod jednog od najboljih trenera, zahvaljuju mu se na šansi. Puno sam naučio... Sada sam izbuđen zbog Zvezde, ali imam 32 godine i nisam kao pre", zaključio je Štimac, konstatujući da je spreman da debituje u narednoj utakmici protiv Zenita u Evroligi.
 
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.