Šta je sa kamerama na stadionu Partizana kojima se Vazura svojevremeno pohvalio?

Izvor: Sportske.net, 13.Avg.2019, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je sa kamerama na stadionu Partizana kojima se Vazura svojevremeno pohvalio?

Sećate li se kakav je bio plan da se izbegnu bilo kakve incidentne situacije na stadionu u Humskoj i bilo kakvi povodi za kažnjavanje od strane UEFA?

Partizan je u proteklih par godina neretko, voljom žreba, morao da igra ''visokorizične'' utakmice na evropskoj sceni (Budućnost, Olimpijakos, Dinamo Kijev, Skenderbeg, Bešiktaš, Malatija), a posle nekih od tih mečeva, UEFA je kažnjavala crno-bele >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << zbog ponašanja dela navijača kluba iz Humske.

Najveći organizacioni izazov Partizan je imao uoči duela sa albanskim Skenderbegom u Beogradu, u jesen 2017. godine, kada su crno-beli obezbedili i odgovarajuće kamere zahvaljujući kojima bi oni koji naprave bilo kakav incident na tribinama, mogli da budu sankcionisani.

''Ako krene neko uvredljivo skandiranje, ko to bude činio, kamera će mu zumirati lice i u roku od pet minuta prići će mu obezbeđenje, kako bi ga izvelo sa stadiona'', rekao je tada generalni direktor Partizana Miloš Vazura za TV Partizan.







Dodao je takođe i da će pre meča u UEFA biti poslata i koreografija koju navijači na južnoj tribini pripremaju i da će bukvalno sve biti učinjeno kako bi se izbegla bilo kakva kazna za klub.

I zaista, taj meč je protekao bez incidenata, u pravoj sportskoj atmsferi, a sve je začinjeno pobedom Partizana od 2:0.

Ali, juče nam je, posle najnovijih veti iz UEFA u vezi sa utakmicom protiv Malatije, iz Partizana stigao i ovakav odgovor:

''Paradoksalno zvuči, ali nama je južna tribina godinama već najmanji problem, ako se ne računa zakrčavanje stepenica. Keltski krst se pojavio na istoku, sudija je gađan upaljačem sa zapada. Mi smo morali da produžavamo tunel na istoku zbog stalnog gađanja. Ljudi kod nas prosto nikako da shvate da UEFA prosto NE TOLERIŠE takve stvari i da ih nikada neće tolerisati".

Imajući to u vidu, postavlja se pitanje da li je recept sa kamerama, ''zumiranjem'' i ekspresnim sankcionisanjem neodgovornih pojedinaca, o kojem je pre dve godine govorio Vazura, mogao da se primeni i ovoga puta, kada su u pitanju oni koji su, na primer, bacili taj upaljač, ili rolne papira u teren, nosili sporne zastave, skandirali to što su skandirali...

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.