Izvor: RTS, 07.Feb.2022, 14:58

Srbija među kandidatima za domaćinstvo Eura 2028

Fudbalski savezi Engleske, Škotske, Velsa i Severne Irske, članice Velike Britanije, zajedno sa Republikom Irskom, saopštili su da ulaze u trku za organizaciju EURO 2028. Među kandidatima je i Srbija, koja bi potencijalno organizovala EP zajedno sa ostalim državama Balkana.
Pored pomenutih, pet Saveza odustalo je od kandidature za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mundijal 2030. godine.
Kako prenose britanski mediji, protivkandidati za organizaciju EURO 2028 biće Turska, koja je čak pet puta ostala bez domaćinstva, kao i zajednička kandidatura Srbije, Bugarske, Grčke i Rumunije.
Rok za podnošenje zvanične prijave je 23. mart, a imena kandidata biće objavljena 5. aprila.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

BRITANCI PIŠU: Srbija kandidat za organizaciju EURA 2028

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2022

UEFA prima kandidature do 23, marta...Iz Velike Britanije stižu  informacije u vezi sa kandidaturom za EURO 2028. godine u fudbalu, a Srbija je među kandidatima!..Ujedinjeno kraljevstvo, zajedno sa Republikom Irskom, apiliciraće za domaćina kontinentalnog turnira, a odustaće od iste za Mundijal...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.