Izvor: MozzartSport.com, 28.Maj.2020, 23:04

Spektakularan derbi posrnulih velikana! Hamburgovo prokletstvo traje, Štutgart je bliži Bundesu (VIDEO)

Nekadašnji šampioni odigrali sjajan meč

Nekada su njihovi mečevi odlučivali o titulama i trofejima u Bundesligi. Hamburger ima šest pehara šampiona Nemačke, Štutgart jedan manje. Osvojili su i po tri nacionalna kupa. Hamburg ima čak i titulu prvaka Evrope uz još neke značajne evropske uspehe i finala, dok je Štutgart izgubio dva evropska finala. Dolaze iz velikih gradova, imaju armiju vernih navijača, za njih su igrala brojna velika fudbalska imena...

Ali, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << večeras su se dva bivša šampiona Nemačke sastala u derbiju Cvajte. I odigrali spektakularan meč!

S obzirom da su direktni konkurenti u borbi za plasman u Bundesligu i da ih je delio samo bod razlike u borbi za drugo mesto, pobeda je zapravo vredela „šest bodova“ i bila od ogromnog značaja. Hamburg ju je imao u džepu, ali se iz Štutgarta vraća praznih šaka i slomljenog srca pošto je domaćin velikim preokretom u drugom poluvremenu i golom u 92. minutu slavio 3:2. Švabe su ovom pobedom sprečile rivala da im pobegne na četiri boda razlike, preskočile ga na tabeli i sada su u boljoj poziciji da u preostalih šest kola zadrže drugo mesto i obezbede direktan plasman u Bundesligu.

Hamburg ima za čim da žali. Neverovatno je kako nemaju sreće otkako se sezona nastavila posle prekida zbog pandemije korona virusa. U pretprošlom kolu su ispustili vođsto od 2:0 i pobedu u gostima protiv Grojtera pošto su primili gol u nadoknadi vremena. U prošlom su protiv lidera Arminije odigrali 0:0 iako su bili bolji i zaslužili pobedu. Večeras su u Štutgartu vodili 2:0 na poluvremenu, a ostali su i bez boda. Nastavak sezone im nikako nije prijao i pod veliki znak pitanja su stavili povratak u Bundesligu.

A sve je lepo krenulo po goste sa severa. Finski napadač Pohjanpalo je posle kornera u 16. minutu glavom zatresao mrežu Švaba za vođstvo. Još veće slavlje Hamburga je došlo u nadoknadi prvog poluvremena. Nekadašnji reprezentativac Holger Badštuber je skrivio penal koji je veteran Hant pretvorio u velikih 2:0 uoči drugog poluvremena.

Međutim, Hamburg očigledno ima problema sa koncentracijom i samopouzdanjem. Tek što je počelo drugo poluvreme, Japanc Endo je glavom smanjio na 1:2 i udahnuo život otpisanom domaćinu. Posle 15 minuta igre u drugom poluvremenu, Štutgart je bio potpuno u igri za pobedu. Gostujući golman Fernandeš je skrivio penal koji je argentinski reprezentativac Niko Gonzales pretvorio u izjednačenje.

Sve dobro što je Hambur uradio za prvih 45 minuta, bacio je u vodu za narednih 15. A na kraju ostao i bez boda. U drugom od tri minuta nadoknade, gosti su dozvolili neoprostivu kontru. Štutgart je krenuo u napad „tri na pet“, fenomenalno je Niko Gonzales probio po levom krilu, ušao u kazneni prostor, a Gonzalo Kastro ostao sam na petercu pored očajnog štopera Van Drohelena i rutinski pogodio za veliko slavlje u Štutgartu.

Švabe sada sve drže u svojim rukama i ako osvoje makar bod manje od Hamburga u preostalih šest kola, plasiraće se u Bundesligu. Lider Arminija deluje nedostižno, a Hamburgu preti neizvesnost baraža ako ga neko ne skine i sa te treće pozicije.

NEMAČKA 2 - 28. KOLO

Utorak

Ercgerbirge Aue – Darmštat 1:3 (1:1)

/Kruger 8 – Kempe 19pen, Dursun 72, 82/

Grojter Firt - Osnabrik 0:2 (0:1)

/Blača 9, Šmit 58/

Jan Regenzburg – Nirnberg 2:1 (1:1)

/Albers 44, Stolce 48 – Ishak 11/

Vehen – Sandhauzen 0:1 (0:1)

/Dikmajer 45/

Sreda

Bohum - Holštajn Kil 2:1 (0:0)

/Osei-Tutu 49, Ganvula 63 – Mefert 74/

Hanover - Karlsrue 1:1 (0:0)

/Prib 47 - Hofman 69/

Sankt Pauli - Hajdenhajm 0:0

Četvrtak

Štutgart - Hamburger 3:2 (0:2)

/Endo 47, Gonzales 60 penal, Kastro 90+2 - Pohjanpalo 16, Hant 45+2 penal/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.