Spektakl u Morači – Budućnost tek posle produžetka slomila Mornar

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 21:25

Spektakl u Morači – Budućnost tek posle produžetka "slomila" Mornar

Košarkaši Budućnosti savladali su Mornar 103:100 posle produžetka u meču 15. kola ABA lige.

Jednu od najboljih utakmica ove sezone u regionalnom takmičenju gledala je malobrojna publika u "Morači".

Mornar ni u devetom pokušaju nije uspeo da pobedi Podgoričane u gostima u okviru ABA lige.

Ovog puta bili su najbliži takvom scenariju.

Pred sam kraj regularnog dela Barani su imali u dva navrata poen razlike, međutim oba puta Budućnost je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neutralisala minus sa penala s tim da je Mihailović šest sekundi pre kraja promašio drugo bacanje za vođstvo.

Potom, ušlo se u produžetke.

U dodatnih pet minuta uzbuđenaj su se nastavila.

Pogađali su i jendi i drugi trojke, tri zaredom su viđen u začetku dodatnog vremena: Luis je doneo vođstvo Mornaru, Pol ga vratio na stranu budućnosti, da bi Vranješ ponovo preokrenuo.

Rezultat je u tom momentu bio 92:91 za goste koji su pred kraj regularnog meča ostali bez komandi sa klupe trenera Pavićevića, koji je isključen.

Džons i Ferel su potom pogađali za dva kod domaćih, između njihovih poena Dan-Martin je pogodio novu trojku za Mornar tako da je minimalna prednost ostala na strani Budućnosti.

Dan-MArtin se potom nije proslavio, promašio je za dva, pa za tri, dok je na drugoj strani Brendon Pol ključnom trojkom odveo Podgoričane na 100:96. Mada, ni tu drami nije bio kraj pošto je Vranješ ubacio težak šut za tri (100:99) i naterao domaće da se dodatno pomuče i strepe za pobedu protiv "fenejraša".

U penal završnici Jogi Ferel je bio mirne ruke, održao Budućnost na +3 i stavio tačku na ovu zaista fenomenalnu utakmicu.

Najefikasniji kod domaćih bio je Mihailović sa 27 poena, Pol je imao 19, Tanasković 17, Ferel 13 i 7 asistencija.

Kod Barana, Dan-Martin sa 21 i Veders sa 20 poena najviše su napadački prednjačili.

Mornar, tako, ostaje na samo jednoj pobedi u 15 utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MIHAILOVIĆ I SUDIJE OSTAVILE MORNAR NA JEDNOJ POBEDI: Budućnost posle drame slavila u crnogorskom derbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024

Imaće gosti primedbe...Košarkaši Budućnosti savladali su Mornar u "Morači" sa 103:100 posle produžetaka u utakmici 15. runde ABA lige...Tim iz Bara je bio veoma blizu tek druge pobede u regionalnom takmičenju, ali su na kraju upisali 13. neuspeh...Pravu dramu gledali smo u Morači. Pri rezultatu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.