Španski selektor Katara: Ne volimo kada kritikuju našu zemlju

Izvor: B92, 19.Nov.2022, 23:48

Španski selektor Katara: Ne volimo kada kritikuju našu zemlju

Selektor fudbalske reprezentacije Katara Feliks Sančes izjavio je da sve kritike na račun domaćina Svetskog prvenstva neće poremetiti njegovu ekipu.

Katar sutra počinje turnir utakmicom protiv Ekvadora, dok su sve oči sveta uperene ka ovoj zemlji koja se suočava sa kritikama zbog kršenja ljudskih prava, posebno LGBTQ+ zajednice, kao i zbog odnosa prema radnicima migrantima.

"Najbolja stvar koja se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << može desiti je da se fokusiramo na fudbal, ostanemo mirni i izbegnemo svu buku i glasine", rekao je Sančes, koji je vodio Katar do trijumfa na Kupu Azije 2019.

"Naravno da ne volimo kada ljudi kritikuju našu zemlju... ali, uspeli smo da se odlično pripremimo i da ostanemo mirni", dodao je ovaj španski trener.

On je odbacio kao "dezinformaciju" glasine da je Katar pokušao da podmiti igrače Ekvadora uoči utakmice.

"Mnogo, mnogo, mnogo godina smo trenirali i pripremali se. Zajedno smo jaki. Niko neće moći da nas destabilizuje", rekao je Sančes.

"Motivisani smo i srećni što ćemo sutra igrati na Svetskom prvenstvu. Moramo da kontrolišemo svoje emocije, da odigramo najbolje što možemo, ne obazirući se ni na šta drugo", dodao je on.

Katar, koji igra svoje prvo Svetsko prvenstvo, nalazi se u Grupi A sa Ekvadorom, Senegalom i Holandijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas počinje Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru

Izvor: Beta, 20.Nov.2022, 06:30

Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru, prvo koje će biti održano u jednoj arapskoj zemlji i prvo na kraju kalendarske godine, počinje danas utakmicom izmedju domaćina i selekcije Ekvadora.Katar je, takodje i najmanja zemlja koja je bila domaćin Svetskog prvenstva, a svih osam stadiona na kojima će...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.