Mali: Srbija izabrala dalje jačanje saradnje sa dokazanim prijateljem Kinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2024, 12:54

Mali: Srbija izabrala dalje jačanje saradnje sa dokazanim prijateljem Kinom

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je Srbija u uslovima svetske nestabilnosti odlučno izabrala dalje jačanje saradnje s dokazanim prijateljem, kao što je Kina.
On je za stručni časopis "Napredak", koji izdaje fondacija "Za srpski narod i državu", kazao da i pored geografske distance, dve države dele zajedničke vrednosti i cilj - blagostanje naših naroda.
"Zbog toga ne iznenađuje što naša ekonomska saradnja beleži konstantan uzlazni trend. Kina je prisutna u svim našim najvažnijim ekonomskim poduhvatima, kao što su jačanje saobraćajne infrastrukture, beogradski metro i izgradnja Expo 2027 kompleksa, jer našu saradnju podupire čelično prijateljstvo", napisao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mali: Srbija izabrala dalje jačanje saradnje sa dokazanim prijateljima, Kinom

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2024

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je Srbija u uslovima svetske nestabilnosti odlučno izabrala dalje jačanje saradnje s dokazanim prijateljima kao što je Kina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.