Izvor: RTS, 30.Nov.2020, 23:30

Španija, Ukrajina i Izrael na Evrobasketu

Košarkaške reprezentacije Španije, Ukrajine i Izraela posle mečeva četvrtog kola kvalifikacija obezbedile su mesto na narednom Evrobasketu.
Oni su se tako pridružili nacionalnim timovima Slovenije, Hrvatske, BiH, Grčke, te zemljama organizatorima (Gruzija, Nemačka, Italija i Češka).

”Furija” je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bila furiozna protiv Rumunije i dobila meč u Valensiji sa ubediljvih 94:41!
Najefikasniji u timu Serđa Skariola bio je Dario Brizuela sa 17 poena.
U istoj grupi A, Izrael je u direktnom duelu sa Poljskom slavio pobedu od 78:72 i izborio mesto na glavnom takmičenju, najviše zahvljaujući Džejku Koenu, strelcu 14 poena.
Ukrajina je do svoje druge pobede i Evrobasket 2022 vize stigla tako što je nanela Austriji četvrti poraz - 70:67.
Najzapaženiji je bio Oleksandar Mišula sa 20 poena i po tri skoka i asistencije.
U grupi E Srbija je savladala Finsku (75:66), a Gruzija bila bolja od Švajcarske sa 91:84, za četvrtu pobedu u kvalifikacijama čiji im skor zapravo ništa ni ne znači kao ko-domaćinu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.